Pino-on-tour

Pino-on-tour

14 augustus 2012

Dag 34 - Lucca - Pisa - 23 km

De laatste fietsdag is aangebroken! Alles gebeurt dan ook in een lekker treuzelend tempo. We nemen ruim de tijd voor het ontbijt en ook het fietstempo ligt lager.

De route gaat over de grote weg en wij proberen via een doorsteekpaadje over het land bij het fietspad langs de rivier te komen. Dat lukt, maar na een
paar honderd kunnen we niet verder. Het bruggetje is afgesloten vanwege een paar losliggende planken. Gevaar! Moeten we weer terug en toch over de grote weg. Als we het bruggetje voorbij zijn, lukt het ons wel op het fietspad te komen. Na een paar kilometer houdt het fietspad op en gaan we over de grote weg verder. Deze is weliswaar niet druk.

Vanaf Pontaserchio rijden we in een rechte lijn op Pisa af. Recht voor ons geen bergen meer. Aan de lucht kunnen we zien dat ergens daar voor ons ook de zee moet liggen. Plotseling zien we in de verte een eerste glimp van de toren van Pisa! Maar hij staat hartstikke recht, zo lijkt het van veraf.....? De eindstreep komt nu heel dichtbij. We passeren het stadsbord met Pisa erop en rijden richting de toren.

Als we linksaf slaan naar de toren krijgen we de schrik van ons leven. Wat een mensenmassa!!!! Duizenden toeristen lopen hier rond. As je je bedenkt dat we soms dagen geen toerist hebben gezien, levert dit een behoorlijk shockeffect op. Hiervan bekomen, begeven we ons in de menigte en zoeken we een plekje om de finish op de gevoelige plaat vast te leggen. Natuurlijk doen we met de andere toeristen mee om het net te laten lijken dat we de toren omduwen/tegenhouden/optillen. Van dichtbij is het duideljk dat de toren uiteraard wel scheef staat en niet zo'n klein beetje ook. We zijn onder de indruk.

We zouden bijna zelf ook als toeristische attractie kunnen optreden. Iedereen 50 cent laten betalen voor een rondje rond de toren voorop op onze fietsen. Er worden de nodige foto's van ons en de fietsen gemaakt. Het blijft een bijzonder gezicht.

We genieten van dit moment en een groot gevoel van voldoening maakt zich meester van ons. Tegelijkertijd wordt het ontspannen in de stad.

Overmorgen eind van de middag vliegen we naar huis.

De laatste vragen voor de quiz:

Waar is Pinocchio geboren?
Hoe scheef staat de toren van Pisa?
Hoeveel centimeter gaat de toren jaarlijks schever staan?
Onderweg hebben we een meneer met omgekeerde lampenkap op gezien en een mevrouw met een halsband, aan welk dier moet je denken?
Hoe ziet de vlag van Pisa eruit?

Geen opmerkingen: