Pino-on-tour

Pino-on-tour

5 augustus 2016

Dag 11 - Conegliano - Treviso 38 km

Goed geslapen in het hotel. Dit zijn een van de weinige kamers geweest met airco. Daan vond dat het maar goed koel moest worden worden en met net geen ijspegels aan onze neuzen ontwaken we. Omdat we ontbijten in een pasticceria 100 meter verderop in de straat, halen we onze fietsen eerst uit de garage, doen de tassen erop en lopen bepakt naar het terrasje dat al aardig vol zit met ontbijtende Italianen. we moeten weer naar eigen keuze bestellen en dat doen we grif.

Voldaan stappen we op, rijden de straat uit en wuiven nog even naar Giorgio. De hele dag rijden we door de uitgestrekte wijngebieden, met af en toe een kerk of een kasteeltje op een heuvel, en door kleine dorpjes. Het is zondag en dus overal uitgestorven. Hoe is het mogelijk dat er zoveel rust in de omgeving kan zijn? Dat zijn wij in ons dichterbevolkte Nederland niet echt gewend. Vlak voor Treviso gaan we van onze track af en mag Tim op de kaart navigeren. Rechts, links, links, rechtdoor, oh nee toch niet, het is echt lastig zonder straatnamen en enkel landweggetjes in een open gebied. Gelukkig helpt de GPS-navigatie en komen we keurig bij de B&B Ca' Gemma aan, een mooi huis met appartementen net even ten noordoosten van Treviso, gerund door een familie waarvan opa met zijn 81 jaar nod druk in de weer is. Opa en oma spreken geen Engels maar er wordt volop gerateld; met handen en voeten komen we allemaal een heel eind. ze zijn erg gastvrij.

's Middags gaan we Treviso in, eten wat en rijden door het centrum met oude gebouwen, ommuurd door dikke stadswallen en doorkruist met vele kanaaltjes. Treviso is relatief onbekend in maar mag zich toch onder de rijkste en mooiste steden van de Veneto scharen.

Geen opmerkingen: