Pino-on-tour

Pino-on-tour

4 augustus 2012

Dag 25 - San Cassiano - Bellagio 46 km

We krijgen een reuzenontbijt voorgeschoteld. Zo uitgebreid hebben we het nog niet gehad. Alle lekkernijtjes worden uitgeprobeerd (vooral door Tim). Het is wel heel comfortabel om vanuit een hotel te vertrekken. Rustig checken we uit en laden we de fietsen op. De dame van het hotel geeft ons nog wat eten voor onderweg mee. Ook de bidons worden met vers water gevuld. Grazie mille!

We hoeven vandaag niet zo ver te fietsen, ongeveer 45 km is de inschatting, en we doen het daarom kalmpjes aan. Als we niet snel hoeven, passen we ons tempo aan tot relaxtempo. We zoeken over een klein weggetje onze weg naar de track en fietsen door de vallei die ook nog moet ontwaken en actief worden. Alleen het geronk va een helikopter met een waterzak of zoiets onder zich, laat van zich horen.

Hoewel ons routeboekje aangeeft een grotere weg te volgen, zien wij kans om een klein weggetje annex fietspad (route nr. 6) te nemen, zodat we van nagenoeg elk verkeer verwijderd zijn. Dit staat dus niet in de officiële route opgenomen en het zou een verbeterende toevoeging zijn. Zo komen we langs het Lgo di Mezzola te rijden. Prachtig uitzocht op een meer omrongd door de groene bergen met de vele dorpjes die gebouwd zijn op de hellingen.

Het Lago di Mezzola gaat over in het Lago di Com (Comomeer). Intussen is het weer mogelijk om van de hoofdweg af te wijken en is het op sommige delen behoorlijk druk. Het is hier ook een stuk toeristischer. Af en toe een pitstop bij een supermarkt of een terrasje.

Als we Varenna nadere moeten een door een aantal korte tunnels, maar donker zijn ze soms wel. Morgen moeten we door een paar langere tunnels en zullen we mogelijk onze verlichting aan moeten doen. Nu hebben we dat nie gedaan, gewoon harder doortrappen op die paar donkere stukjes.

In Varenna kunnen we, nadat we meteen kaartjes hebben gekocht, direct door op de ferry naar Bellagio, dat op de punt van een schiereiland midden in het Comomeer ligt. Leuke afwisseling en het aanzicht van de bergen vanaf het water geeft net weer een ander beeld. De overtocht duurt pak hem beet 15 minuten.

Met de GPS in de hand vinden we ons Hotel Centrale Bellagio redelijk snel. Bellagio heeft een aantal met kleine keitjes bestrate, smalle, steile straatjes, of liever gezegd kruip-door-sluip-door steegjes en ons hotel bevindt, zoals de. Naam al verraadt, zich hier middenin. Een leuk karakteristiek hotel. Prima geregeld weer!

Om 15.00 uur komen we aan. Na een frisse douche gaan we het stadje verkennen, zitten we met de voetjes in het water van het meer, pakken we een terrasje, houden een kleine siësta, en eten heerlijk in en gezellig restaurantje. De avond wordt afgesloten met natuurlijk Italiaans ijs en een goede espresso en cappuccino (ondanks dat je dat niet meer hoort te drinken 's avonds).

Het is nog steeds warm en het begint nu te onweren en te stormen.

Geen opmerkingen: