Pino-on-tour

Pino-on-tour

1 augustus 2012

Dag 16 - Rosheim - Rouffach 34 km gefietst, van Barr naar Colmar met de trein

Om 7.00 uur worden we plotsklaps bruut wakker gemaakt door hevig klokgelui het aangrenzende klooster of de kerk erachter, dat kunnen we niet goed ontdekken. Een kwartier later wordt dit nog eens dunnetjes over gedaan en we leggen Tim en Daan uit da dit nog niets is vergeleken bij een hoel in Zuidoost-Azië dat vaak een millimeter naast de luidspreker van een moskee staat.

Om 9.00 uur zitten we al op de fiets. Dat loopt gesmeerd. Het moet wel want het belooft weer een winstille, hete dag te worden. Het is eerste stuk is glooiend, maar we weten uit betrouwbare familiebron datde beste banketbakker va de Elzas in Barr moet zitten. Deze hebben we snel gevonden en we bestellen inderdaad overheerlijk gebak en ijs met koffie en fris. Tijdens het smikkelen, besluiten we, vanwege de zengende hitte, te kijken of we een stuk de trein kunnen pakken naar Colmar of zelfs naar Rouffach.

We rekenen af en fietsen naar het station. We spreken met de chef de service en het blijkt dat de eerstvolgende trein over anderhalf uur gaat. Eindstation Sélestat omdaar over te stappen op de rein naar Colmar. Naar Rouffach heeft geen zin, omdat we dan drie uur zouden moeten wachten op het station van Colmar.

Naar Sélestat is er meer ruimte voor de fietsen in de trein dan in de trein naar Colmar. Deze laatste trein heeft overigens 34 minuten vertraging. Ook moeten we bagage eraf halen en weer erop doen, trappetje op en trappetje af bij het overstappen naar een andere perron. De fietsen pas nèt niet in de lift in Sélestat, en met wat persen en schuin omhoog zetten nèt wel in Colmar. Het reizen met de trein blijft toch wel even spannend, want je weet nooit hoeveel ruimte er echt in de trein zal zijn voor de fietsen. Maar het is weer gelukt.

De laatste circa 15-20 kilometer va Colmar naar Rouffach fietsen we. Eguisheim is een druk, door toeristen bezocht dorpje, met hele nauwe, hobbelige straatjes. Wel leuk! De wegwijzertjes ontbreken hier en al puzzelend zoeken we ons een weg naar buiten. We worden een beetje getrechterd door de Vogezen rechts van ons en de links in de verte opdoemende schimmen van de Duitse bergen. De thermometer geeft 36 graden aan!

Hier belanden we uiteindelijk op de camping municipal. Leuke plaatsje weer met haar imposante kerk (met één afgeknotte toren), het Kornhus en de heksentoren met een ooievaarsnest. 's Avonds een klein stadswandelingetje. Groot voetbalveld erbij, waar we een balletje kunnen trappen. De zon verdwijnt rustigjes achter de Vogezen en de wijnvelden krijgen een gouden gloed over zich.

Geen opmerkingen: