Pino-on-tour

Pino-on-tour

1 augustus 2012

Dag 19 - Waldshut - Andelfingen 51 km

We dachten erover een hele rustdag te houden hier, maar het weer is niet fantastisch. Beetje druilerig en het nodigt niet echt uit om hier een dag rond te hangen. Het alternatief is een halve rustdag.

We hadden gisteren goed inkopen gedaan, anticiperend op een hele rustdag, dus we hebben genoeg te nassen. We beginnen met een ontbijt met eieren met spek, gebakken op ons brandertje. Jus d'orange en koffie erbij.

Om 10.00 uur is de minigolfbaan open en na dat we alles opgebroken hebben, gaan we daarheen. Tim en Daan zijn niet te houden. We spelen uitgebreid de 18 holes. Om 12.30 uur zin we klaar en stappen we op de fiets om toch nog een ritje te gaan maken. Het overtollige sprite en bier (zonde!) gooien we in de prullenbak. Dit is echt te zwaar om een hele etappe mee te zeulen.

In Koblenz steken we de Rijn weer over naar Zwitserland. Onderweg komen we door dorpjes waar de Zwitserse folkore gestalte wordt gegeven. Dorpsfeestjes met orkestjes in klederdracht. Gezellig!

We bewegen ons golvend van dorpje naar dorpje. Vanuit Eglisau dalen we via een kleien weg af naar de Rijn. Om het dal later weer uit te komen, moeten we over 4 km 110 meter stijgen! De weg gaat inderdaad stevig omhoog en Anique en ik fietsen zonder de kinderen stukken naar boven en moeten we zelfs ook afstappen. Tim en Daan lopen het steile stuk omhoog. Twee mannetjes, druk kwebbelend over van alles en nog wat sjokken ze omhoog. Dna de eerste twee kilometer kunnen we weer allemaal op de fiets en stijge we geleidelijk via een een mooiemberweg naar boven. Onderweg stoppen we bij een bankje om van het uitzicht over het dal van de Rijn te geniete. Het laatste stuk, de afdaling van Flaach naar Andelfingen is heerlijk en geeft ons de mogelijkheid goed van de omgeving te genieten. We kunnen Tim en Daan nog steeds niet overhalen een nachtje Schlaf im Stroh te doen.

In Andelfingen vinden we een kleine camping, maar helemaal prima. Tim en Daan spelen direct op de schommel en in het snelstromende riviertje en maken een dam van de stenen. Ondertussen wordt een wasje gedraaid en de was uitgehangen, en regelen wij bij de campingbazin een paar bratwursten die we op de al door haar aangestoken BBQ gooien. Broodjes en potje bier en fris erbij. Yoghurt toe, heerlijk avondmaaltje.

Later op de avond komen nog een Nederlandse vader en zoon aan, die we eerder hadden ontmoet.

Geen opmerkingen: