Pino-on-tour

Pino-on-tour

5 augustus 2016

Dag 14 - Venetië - Baarn

Om 6.45 op de fiets naar het vliegveld. De voorband is nog vol en rustig fietsen we naar de terminal. De pedalen eraf, lucht uit de banden laten, één tas inchecken en drie fietstassen als handbagage. Bij check-in krijgen we natuurlijk weer even met bezorgde gezichten van het luchthavenpersoneel te maken. Grote fietsen, of we ze nog kleiner kunnen maken. Nee dat gaat niet, maar als we zeggen dat we de fietsen niet op slot doen zodat het personeel er mee kan rijden, is er geen enkel bezwaar meer. Zonder verpakking (zoals altijd) kunnen de fietsen gewoon mee. We brengen de fietsen naar de afwijkende bagageafhandeling en, nadat het beveiligingspersoneel de fietsen op drugs heeft onderzocht, gaan ze naar het vliegtuig. Zo, altijd weer even een spanned moment, maar rustig blijven en blijven lachen helpt altijd.

Op Schiphol komen de fietsen er redelijk ongeschonden uit; geen grote beschadigingen. Prima!

We besluiten om de trein te nemen. In de Nederlandse sprinter gaan onze Pino's makkelijk mee. Net als Anique zegt dat het een vloeiende terugreis is, klinkt ui de intercom dat de trein niet verder zal rijden dan Hilversum vanwege een aanrijding met een persoon. Mmmmm, wij uit de trein en naar de fietsenzaak bij het station om de banden op te pompen. De laatste 7 km van Hilversum naar Baarn leggen we fietsend in stijl af. 15.00 uur tikken we ons huis aan.

We kunnen terugkijken op een zeer voorspoedige en prachtige fietstocht. We hebben met elkaar veel beleefd, veel indrukken opgedaan, leuke mensen ontmoet, leuke gesprekken gehad, gegrapt en gegrold. Kortom, een mooie combi van natuur, cultuur, culinaire hoogstandjes, en family quality time!

Hopelijk hebben jullie ook meegenoten. Benieuwd naar een volgende Pino fietsbestemming...? Voor tips en aanraders houden wij ons altijd aanbevolen :-)

Anique, Pieter, Tim & Daan

2 opmerkingen:

wim zei

Dag,

was leuk om jullie verhalen weer te lezen. We genieten er elke keer weer van. Hebben jullie de Pino's nog ingepakt in een doos of iets met folie voordat ze het vliegtuig ingaan?

Van onze Pino is vlak na de vakantie het frame gebroken

Familie de Ruijter zei

Hallo Wim,
Leuk om te horen dat jullie weer genoten hebben. Wij hebben geen verpakking of andere bescherming om de fietsen gedaan. Wij hebben dergelijk materiaal nooit zelf bij ons en er valt ook niet altijd makkelijk aan te komen. Wij halen de makkelijk breekbare en uitstekende onderdelen er (zo veel mogelijk) af en maken loshangende kabeltjes met tiewraps vast. Balen dat jullie frame gebroken is. Was het een aluminium frame en is het gebeurd als gevolg van transport of tijdens het fietsen? Hartelijke groet.