Pino-on-tour

Pino-on-tour

26 juli 2010

Pontailler-sur-Saône - Beaune

Zondag 25 juli 2010 - Grapes, here we come!
Pontailler-sur-Saône - Beaune 76 km


Het is een vochtige nacht geweest en moeten een paar dikke, slijmerige naaktslakken van het tentdoek afschrapen. We pakken de boel in en gaan naar een bakker en een supermarktje om goed in te slaan. Je weet weer nooit wat je (niet) aantreft om ergens wat te drinken of te eten.


Van Pontailler moeten we even terug om de route op te pikken. Op de route aangekomen gaan de komende 12 km via een stijgen-dalen-stijgen-dalen-stijgen-dalen-stijgen-dalen-stijijijijgen-daaaaaalen-stijgen-dalen (zijn we er al?) eenzame weg - over het algemeen goed maar af en toe met fikse gaten - door het dichte bos. Hoezeer we ook ons best doen om herten te bespeuren, we zien ze niet. Zien zij ons wel?


We hebben de jaagpaden verlaten en dat betekent dat wij (lees: de spieren) ook weer moeten wennen aan het klimwerk. Dat hadden we even niet meer gehad. Voor het gevoel gaat het dan ook langzaam, maar dat blijkt aan het eind van de rit, afgaand op de aankomsttijd, reuze mee te vallen.


We kruisen een snelweg en zien de andere vakantiegangers in hun campers en auto's, al of niet met caravan, onder ons doorschieten. Het is bijzonder te ervaren dat wij snel weer in de rust op verlaten weggetjes terecht komen.


Als je echter een dorpje genaamd Tart-le-Bas (de lage) ziet, weet je haast zeker dat er ook een hogergelegen Tart-le-Haut moet zijn. En ja, daar gaan we weer, gestaag klimmen langs de akkers.


Een stukje verder gaan we weer kilometers via een in het bos gelegen weg naar de Abbaye de Citeaux, waarna we rechtsaf slaan naar St. Nicolas-les-Citeaux. Het is weer warm geworden en we besluiten vlak voor het einde van het plaatsje onze alu stoeltjes uit te vouwen op een schaduwrijk plekje in de berm en uitgebreid te gaan lunchen. Dit doet een mens goed en na de rustpauze duiken we weer een bos in en zijn we weer alleen (met de dieren volgens de kids).


Langzamerhand beginnen we Beaune te naderen. We weten dat we hier de uitgestrekte wijngaarden van de Bourgogne gaan zien. We kiezen voor de camping in Beaune en niet een op 10 km verder. We hopen hier op de wat grotere camping met Wifi jullie weer te kunnen verblijden met onze berichten en gebruik te maken van een wasmachine.


Wanneer we bij de overvolle camping aankomen, hebben we het geluk de laatste plek voor een tent toegewezen te krijgen. Campers en caravans kregen al eerder nee te horen.


We eten vanavond in het prima restaurant op de camping en belonen ons vorstelijk.

Geen opmerkingen: