Pino-on-tour

Pino-on-tour

26 juli 2010

Verdun - Mandres-aux-Quatre-Tours

Maandag 19 juli 2010 - Zoevend door het Maasdal!
Verdun - Mandres-aux-Quatre-Tours 69 km

Nadat we nog even met de Australiër Ian die ook op de fiets door Europa toert hebben gepraat, verlaten we de camping en draaien we linksaf de heuveltjes in. Ik zeg heuveltjes, want afgezien van een kleine helling, is de route voor het grote deel vlak te noemen. We passeren het Chateau de Billemont en in Tilley sur Meuse drinken we bij de lokale uitbater koffie en fris, waar de eerste Norman uit Cheers al vroeg op zijn vaste barkruk lijkt te zitten aan iets sterks. We hebben er al 22 km op zitten en het gaat voortvarend. We zoeven door de dorpjes langs de Maas heen en doen in het grotere plaatsje St. Mihiel inkopen voor de rest van de dag. Hierna zal er weinig tot geen gelegenheid zijn om langs de route iets te kopen. St. Mihiel uit moeten we flink stijgen via een prachtige kleine weg door de bossen op de steile hellingen. De top is op 402 meter! Na de top gillend het dal in en volgt de kilometerslange afdaling naar het Lac de Madine en de Butte van Montsec, een bovenop een berg geplaatst Amerikaans monument ter nagedachtenis (weer) van de slachtoffers in WO I. Een echte landmark.

Uiteindelijk eindigen we, na een laatste krachtinspanning op twee pittige hellinkjes op de kleine camping in Mandres-aux-Quatre-Tours. In het dorpje zelf blijkt het toch nog mogelijk iets te kopen. We zijn toch aardig door de watervoorraad heen gegaan. Vandaag is het warm geweest onder de strakblauwe hemel. We hebben overigens wel minder last van de hitte dan toen we aan de tocht begonnen. Enigszins geacclimatiseerd lijkt het.

De camping is eenvoudig, maar schoon. Een groot weiland en de tent staat langs een bomenrij die het andere weiland scheidt, waar het hooi door hardwerkende boeren tot voor het donker van land wordt gehaald. We genieten van het luide geluid van de vele krekels en het gekwaak van kikkers. Lang leve het buitenleven!

Geen opmerkingen: