Pino-on-tour

Pino-on-tour

28 juli 2010

Tournon - Le Cheylard

Woensdag 28 juli 2010 - Gaaf, cool, vet! Tournon - Le Cheylard 57 km

We staan lekker op. De tent is droog. Je merkt dat het hier toch een ander klimaat is dan de paar honderd kilometer noordelijker. Was alweer een tijdje geleden dat we de tent echt droog konden inpakken.

We ontbijten en gaan aan de etappe van vandaag beginnen. We weten dat we twee cols moeten nemen. De eerste klim is 24 km. Maar de klim is een prettige klim. Ja, dat kan ook. Hij is lang maar nooit echt steil. Rustig kachelen we omhoog, genietend van de prachtige vergezichten. Zweten geblazen, maar niet erg. Ver onder ons gaat de rivier en we steken een hoge oude brug over (met van die bogen). We rijden kennelijk op het parcours van de Tour de France van dit jaar, getuige de namen van coureurs die op het wegdek staan geschreven. Onze namen zien we er niet tussen staan ;-) Een boel wielrenners fietsen hier ook en iedereen steekt de duim naar ons op en klinkt het "Bravo!"

Bovenaan komen we op een soort plateau waar het vals plat omhoog gaat. Het uitzicht vergoedt veel en het is wel warm maar er staat een verkoelend briesje.

Op de top, 505 m, in het dorpje Le Crestet gaan we naar de bakker annex epicerie en kopen proviand. In de bar verderop gaan we wat drinken.

Een heerlijke afdaling van 7 km tot in Lamastre volgt. We zien de perziken aan de bomen hangen en we moeten ons inhouden om niet hard in de remmen te knijpen om er een paar te plukken. We vinden Lamastre wel een vies stadje en we verlaten het en maken ons op voor de volgende klim. 11 km klimmen en daarna 10 km afdalen hebben we uitgerekend.

Tijdens de klim, 4 km onder de top waar het net iets steiler wordt, draait Tim (die last heeft van het feit dat ie gisteren te laat is gaan slapen) zich eens lekker op zijn zij en valt uiteindelijk licht snurkend in slaap waarmee het ritme voor het ronddraaien van de pedalen wordt aangegeven. Daan en Anique hebben tijd om de delen van het menselijk lichaam door te nemen.

Uiteindelijk komen aan op de Col des Nonieres van 671 m, waar we vers drinkwater uit een fontein tappen. Nu begint de afdaling naar Le Cheylard, heerlijk!!

In Le Cheylard volgen we de bordjes naar de camping die we hebben uitgezocht. Onverwacht toetje van de dag: nog anderhalve kilometer steil omhoog om aan te komen bij een kleine terrascamping rondom een oud chateau. Mooi uitzicht en de insecten lijker hier ook wat groter dan we gewend zijn. Zo zien we een kever met grote "scharen" die wel 8 cm is.

Potje gekookt en naar bedje toe. Morgen staat ons nog een forse klim te wachten.


1 opmerking:

Unknown zei

Als we goed geteld hebben, gaan jullie de volgende etappe door de DUIZEND gefietste kilometers. En dat tijdens de zwaarste bergrit. Veel succes.
Groet,
Opa en Veronica