Pino-on-tour

Pino-on-tour

14 juli 2010

Aische-en-Refail

Woensdag 14 juli 2010 - Luieren met een donderend einde!
Rustdag in Aische-en-Refail

We slapen lekker uit, ontbijten wat, ieder doet zijn ding. Tim en Daan Dssen, Anique en ik lezen in onze Dwarsliggers(R) die heel goed bevallen. Niet te kleine letters en het leest prettig. De tent staat in de zon en we reizen de schaduwrijke plekjes achterna over het veld.

Dichtbij de camping op loopafstand is een supermarkt, hier doen we boodschappen.

Voetbal gekocht en daar wordt vanaf dit moment (door Tim) gretig geoefend op het versterken van het zwakkere linkerbeen. Op naar tweebenigheid.

's Middags het zwembad in, hoewel de badmeester volgens Daan wel flauw is. Ik mag met mijn zwemshort het bad niet in; er schijnt in Belgie een wet te zijn die dit verbiedt. Moet ik dan nu toch aan die strakke Speedo? Ook is de badmeester nog wat voorzichtig met Daan (net in bezit van diploma A), maar onder ons toezicht mag Daan met Tim in het grote bad.

Net terug van het zwemmen wordt de lucht in een razend tempo gitzwart. Net alsof er een ruimteschip overvliegt. Maar de tarp hoeft er toch niet af dit keer (net als op de eerste dag)? ECHT WEL!! Supersnel worden de spullen in de tent gezet en kruipen we bij elkaar onder het getik. En dan barst de hel los. Gigantische flitsen en knallen! De tent is stabiel en het vele water loopt goed weg, daar maken wij ons geen zorgen om. En aan de kinderen, die toch wel gespannen zijn, leggen we uit hoe donder, bliksem en ontlading gebeurt. We hopen dat voor zevenen het onweer voorbij is, want dan kunnen we nog droog naar de supermarkt voor de laatste verse dingetjes die we vanmiddag in verband met de warmte en de kans op bederf hadden laten staan.

Tim en Daan (nog net niet) zijn nu in slaap gevallen.....Bonne nuit!

4 opmerkingen:

Unknown zei

Dat houdt niet op he dat onweer, volgens de weersvoorspelling wordt dit wel de laatste erge stormachtige dag, daarna wordt het wat rustiger. Enne anique graag foto's van Pieter in strakke speedo, leuke vergroting voor aan de muur, denk dat hamster spontaan dood gaat, hihi

Unknown zei

En ben je de rustdag goed door gekomen?
Meestal is het een probleem om de volgende dag de ritme weer te pakken te krijgen?
En hebben jullie al een paar klimmentjes gehad en hoe gaat dat?

gr m&p

Unknown zei

Wat is het toch een stoere onderneming. We kijken elke dag uit naar jullie berichten. Hoe ervaren de jongens de tocht? Verveelt het niet op de fiets? Tja, en dan het weer. Wel extreem, denken we. Kunnen jullie wat foto's downloaden? De huidige foto's zijn wat gedateerd. Hebben jullie nog bouillonblokjes kunnen regelen? Jullie hebben er nu 1/6e deel van de tocht erop zitten. Kanjers, een hartelijke groet,
Bart en Veronica

Unknown zei

o ja, en de groeten aan de drie verstekelingen!