Pino-on-tour

Pino-on-tour

12 juli 2010

Aalst – Baarle Nassau

Zondag 11 juli 2010 - Vroeg op pad om de hitte voor te zijn!
Aalst – Baarle Nassau 61,7 km

Na het openen van de tent is het meteen duidelijk dat het onweer, de regen en de wind goed hebben huisgehouden. De bliksem is in een boom ingeslagen die vervolgens op een caravan is gevallen; gelukkig geen gewonden. Stopcontacten zijn uit de muren van diverse caravans geslagen. Afgebroken takken bedekken de weg naar het douchegebouw. We pakken de boel in en nadat de vergeten accu weer in ons midden is, slaan we rechtsaf richting het pontje. Het pontje gaat niet op zondag en we moeten dus een lus maken. Op de dijk fietsend passeren we een lint aan mensen die al vroeg in de morgen prachtig gekleed naar de kerk gaan.

Onze eerste stop is in het mooie oude stadje Heusden. Koffie, limonade met een Heusdens wiel. Na weer de inmiddels bekende terugkerende gespreken over de fietsen, nu met een wielrenclub van een man of vijftien die over twee weken naar zuid Frankrijk vliegen om van daaruit te gaan terugfietsen.

We gaan verder en maken regelmatige korte stops. De hitte is nog niet verdwenen. Via de rand van Tilburg pakken we op een gegeven moment het Bels lijntje op, een oude spoorlijn waar als ik mij goed heb laten informeren tot in de jaren '70 een oude stoomtrein reed en die nu is omgeturnd tot een kaarsrecht fietspad. Het Bels lijnje gaat helemaal door naar Turnhout (Belgie), via Alphen (met gedurende enkele kilometers "escorte" door een ander fietsstel dat in de buurt woont) naar Baarle-Nassau waar we op de camping gaan staan. Beter om de WK finale te kijken onder den 'Ollanders! Helaas weten we allemaal de uitslag.

Geen opmerkingen: