Pino-on-tour

Pino-on-tour

18 juli 2010

Verdun

Zondag 18 juli 2010 Rustdag in Verdun

Vandaag rust in de tent. Lekker uitgeslapen, ontbeten met goede roombotercroissants, stokbrood met gezouten boter (favoriet van Tim) zelfgemaakt kopje koffie erbij. Lezen, voetballen, frisbeeën en vissen in de op de camping gelegen visvijver. Tim en Daan oefenen met name het zo ver mogelijk werpen (zonder dat het tuig in de knoop raakt). Terwijl de vissen wel aan het aas (wat anders dan stokbrood?) sabbelen moeten Tim en Daan nog leren geduld op te brengen. Ligt de dobber net in het water volgt de vraag, "zullen we hem op een ander plekje gooien?". Kortom, nog geen vangst. Het kan ook een kwestie van gebrek aan vissersgenen zijn, aangezien papa (moi) ook nooit erg gelukkig in de visvangst is geweest, maar dat zal de tijd moeten uitwijzen.

We draaien nog een wasje zodat alles weer schoon en droog is. De dag vliegt voorbij zonder verdere noemenswaardige gebeurtenissen.

Wel zoeken we op de website van de Franse spoorwegen waar het mogelijk is om eventueel een stukje te treinen waarbij de fiets ook kan worden meegenomen. Niet in elke soort trein kan een fiets (laat staan twee tandems) mee. Dat wordt nog even puzzelen voor ons en we besluiten vandaag dat we pas morgen in Toul beslissen wat we gaan doen en welke volgende camping we uitkiezen.

Reden om hier ergens de trein te pakken is dat we net iets achter schema liggen (komt met name door de straffe tegenwind die we toch regelmatig hebben ervaren) en de komende kilometers het landschap veel van hetzelfde zal zijn (glooiende graanvelden e.d.). We willen liever meer door de zuidelijker gelegen wijnstreek Bourgogne fietsen, ook omdat daar meer fietspaden zijn. Jullie horen wel wat het gaat worden.



1 opmerking:

Trea zei

Hoe gaat het daar, al een poos niets van het front gehoord, op een camping zonder wifi? of gewoon even geen zin? Mis de dagelijkse verhalen!