Pino-on-tour

Pino-on-tour

26 juli 2010

Fontenoy-le-Chateau - Scey-sur-Saône

Donderdag 22 juli 2010 - Regen, regen en nog eens regen!
Fontenoy-le-Chateau - Scey-sur-Saône 57 km

Vannacht is het gaan regenen en het ziet er niet naar uit dat het ophoudt. Wat te doen? Hangen in een tent is ook niet alles, dus we besluiten op te breken. Terwijl Tim en Daan onder het afdak tafelvoetballen pakken wij de spullen in. We zien wel hoe ver we komen vandaag.

Al snel zijn we door en door nat, ondanks de regenjassen. Of het is zweet, of het is water. Laten we het maar op een mix van beide houden. We klimmen het dal uit en vervolgen de weg door het bos. Om goed vaart te maken voor een volgende helling wordt er kennelijk iets te hard aangezet. De ketting van Tim vliegt eraf. Hop, ketting erop en weer door in de stromende regen. Gelukkig heeft niemand het koud.

Even wordt het droog en verruilen we onze natte shirts voor droge. Ook gaan we even eten en drinken. We zitten net buiten het dorpje Mailleroncourt-St. Pancras op het platteland.

Niet veel later begint het weer te plenzen. Eerst via een kleine weg en later een wat grotere en drukkere weg (Druk, druk, wat is druk? Welgeteld 10 auto's passeren ons.) bereiken we Amance waar we een bar induiken.

Een vlakke rit, afgezien van een beklimminkje bij Conflandey, met het laatste stuk weer over een jaagpad, brengt ons bij een kleine camping in Scey-sur-Saône. We hebben een mooi plekje aan de rand van de rivier. Dat wordt vissen geblazen. Maar je wilt niet weten wat er gebeurt. De dobber ligt koud in het water als een zestal zwanen in een flits op ons afkomen en een happend naar de dobber verstrikt raakt in het tuig. In paniek zwemt het beest weg met onze hengel achter zich aan. Vervolgens gaat ie op een hengel van iemand anders af een raakt met zijn poot daarin verstrikt. Het tuig om zijn poot wordt doorgeknipt met als gevolg dat de zwaan nu nog steeds met onze hengel achter zich aan naar het midden van de rivier zwemt. Gelukkig komt ie los en kan ik in een opblaasboot de hengel ophalen. Nog steeds geen vis gevangen, maar wie doet het ons na om een zwaan te vangen? :-)

We besluiten morgen hier ook op deze mooie stek te blijven.




 

Geen opmerkingen: