Pino-on-tour

Pino-on-tour

26 juli 2010

Velle-sur-Moselle - Fontenoy-le-Chateau

Woensdag 21 juli 2010-  Knallen maar!
Velle-sur-Moselle - Fontenoy-le-Chateau 90 km

Vandaag een lange etappe, dus we staan een half uurtje eerder op dan normaal. 7.00 uur. Ook om de eerste kilometers in zo veel mogelijk koelte te fietsen. Om 8.00 uur zitten we op de fiets.

Via weer een jaagpad rijden we naar Bayon waar we de benzinefles bijvullen en bij een bakkertje voor ontbijt inclusief koffie zorgen. Dat eten we buiten op een bankje op. Intussen loopt het storm van mensen die heftig staan te discussiëren over onze fietsen. Alle ins en outs willen ze weten. Na de laatste hap stappen we op en worden we door iedereen uitgeleide gedaan.

Het wordt alweer flink heet en na Ubexy moeten we 4 km behoorlijk klimmen. Uiteindelijk komen op het dak van de wereld, althans zo voelt het. Na een stukje over een hoogvlakte volgt een lekkere afdaling over een mooi glad geasfalteerde weg. Met 50 km/u duiken we naar beneden. In Vaubexy gaan we vol in de remmen omdat we midden in het dorp een fontein zien en de nodige verkoeling zoeken. Onze petten worden met het koude water gevuld en meteen op het hoofd gezet. Heerlijk dat water. Onze gezichten dompelen we onder de fontein. Tim en Daan maken er een groot waterfestijn van. Nu kunnen we er weer tegenaan.

Gelukkig wordt het in de middag iets bewolkter en minder warm. De weggetjes door het glooiende landschap worden na Girancourt verruild voor een perfect jaagpad langs het Canal de l'Est. 30 km lang en een tikkeltje naar beneden schieten we met een kruissnelheid van 25 km/u langs de oever en passeren we ca. 30 sluizen. Onderweg begroeten we een otter.

In het plaatsje Fontenoy-le-Chateau verlaten we het kanaal en klimmen we als toetje nog 2 km omhoog naar de door Nederlanders gerunde camping. 90 km op de teller, knap gedaan al zeggen we het zelf.

We eten in het restaurant van de camping.

Geen opmerkingen: