Pino-on-tour

Pino-on-tour

13 juli 2010

Diest - Aische-en-Refail

Dinsdag 13 juli 2010 - De eerste heuveltjes!
Diest - Aische-en-Refail 70 km

Lekker wakker geworden in het hotel, van het ontbijt genoten, laden we de fietsen weer op. Na eerst een paar boodschapjes te hebben gedaan verlaten we Diest via de historische Grote Markt en het stille Begijnhof.

Je vraagt je af en toe af hoe het mogelijk is dat je al snel weer op haast verlaten fietspaden terechtkomt om zo in alle rust van het voorbijglijdende landschap te genieten. Het fietspad wordt vandaag voor een groot gedeelte gevormd door een oude spoorwegbedding. Een buizerd, een (bos)uil en een aantal actief biddende valken worden gespot. Zo rijden we gestaag (via de Haspengouwroute en de IJzeren Wegroute) naar de eerste grotere plaats Tienen, waar we vervolgens op vakkundige wijze omheen worden geleid via een mooi aangelegd fietspad. Bij de Begijnhofkerk linksaf en wat kriskrassend laten we de rand van Tienen achter ons.

Een deels onverhard (gravel) of van casseien voorzien pad brengt op de route van RAVeL 2 richting Namen. De hele dag hebben we de behoorlijke wind redelijk tegen, die af toe wordt tegengehouden door de het fietspad flankerende bomenrijen. We passeren Hoegaarden en hoewel een bezoekje aan de brouwerij met een afsluitend biertje lonkt besluiten we niet het stadje in te gaan.

Kaarsrecht snijdt het fietspad met een lichte stijging door de glooiende graan- en maisvelden. Een prachtig gezicht. De zon schijnt volop, maar de wind zorgt voor wat verkoeling. Regelmatig maken we een pitstop voor wat eten en drinken. We merken dat we met de dag steviger in het zadel zitten.

Intussen hebben we het Nederlandstalige deel van Belgie verruild voor het Franstalige deel. Bonjour!

Door een groot deel vals plat schieten we minder snel op, maar uiteindelijk komen we aan bij een grote supermarkt in Eghezee.

Na de inkopen krullen we nog een paar kilometer door het landschap (onze hoofden komen maar net boven het hoge graan en de mais uit) naar Aische-en-Refail waar de op een landgoed gelegen camping ons plek voor de nacht kan geven.

Eerst een uurtje gezommen, daarna de boel klaargemaakt en de maaltijd gekookt. Het is heerlijk weer, dus lekker lang buiten zitten. Morgen misschien een rustdag.

1 opmerking:

Rylaars zei

Beste Pieter en Anique,

Ik lees jullie berichtgeving met plezier en kan vanuit kantoor een beetje meegenieten met jullie.
Ik hoop dat je deze uitgebreide beschrijvingen zo volhoudt en dat jullie het naderende onweer en de storm goed zullen doorstaan.
Groet,
Arie Rijlaarsdam (je weet wel, broer van Veronica)