Pino-on-tour

Pino-on-tour

26 juli 2010

Beaune

Maandag 26 juli 2010 - Tactische afwegingen maken! Rustdag in Beaune


We hebben besloten vandaag in Beaune te blijven. We moesten nog een oplossing bedenken om de in de volgende etappes naderende bergen van het Centraal Massief met een behoorlijk aantal steile hellingen te omzeilen. We schatten in dat die hellingen voor ons te gortig zijn. We zijn dan wel sportief, maar vakantie moet wel vakantie blijven. Dus we gaan naar het treinstation in Beaune en kopen een kaartje voor morgen om - inclusief fietsen - via Lyon, waar we zullen moeten overstappen, te treinen naar Tain-l'Hermitage. Zo zijn we ook meteen een eind op streek en komen we ook iets royaler in ons fietsschema te zitten. Da's mooi meegenomen.


Vandaag gaan we de levendige, toeristische plaats Beaune verkennen. Grote trekpleister is het Hotel-Dieu. Het is een voormalig ziekenhuis en heeft een zeer bijzondere architectuur, dakkapellen en in verschillende kleuren geglazuurde dakpannen. We rijden door de smalle straatjes, lunchen en wandelen wat rond. Het is duidelijk dat hier alles om wijnen draait. In vele gelegenheden kun je de verschillende Bourgogne wijnen proeven en kopen.


In het stadje zien we nog een aantal Fransen die op Hase driewielerligfietsen (waaronder drie aan elkaar tot een treintje gevlochten) op pad zijn.


Later gaan we via het Parc de la Bouzaise door de rondom Beaune liggende wijngaarden fietsen. Er is een mooie fietsroute aangelegd en we fietsen richting Pommard. De wijnboeren zijn druk aan het werk om de ranken te snoeien. Veelal zijn de percelen omrand met een oud stenen muurtje. Het is een mooi gezicht om de wijngaarden zover het oog reikt tegen de hellingen te zien liggen.


Terug op de camping weer voetballen, frisbeeen, eten en het uploaden van nog meer foto's voor jullie. Ze zijn toegevoegd aan de bovenstaande diavoorstelling.

Geen opmerkingen: