Pino-on-tour

Pino-on-tour

30 juli 2010

Vogüé - Gagnières

Vrijdag 30 juli 2010 - Rotsen en rivieren!
Vogüé - Gagnières 54 km

We staan een uur later op omdat we gisteren wat later waren aangekomen. Rustig ontbijten, balletje trappen en de boel inpakken. Het wordt een mooie en warme dag.

Vandaag een relatief makkelijke rit (alles lijkt makkelijk na de koninginnenrit van gisteren) die door oude plaatsjes als Ruoms en Banne gaat. De weg volgt slingerend de rivier de Ardèche, die we vlak naast ons zien en dan weer ver onder ons. Zo gaan we de kloof door. Aan ons voorbij glijden de wijngaarden, appelbomen, perzikenbomen, tomatenplanten.

Deels rijden we over smalle weggetjes dwars door de wijngaarden. Hier even niet veel verkeer te bekennen, want een aantal wegen hier in de Ardèche is behoorlijk druk (met toeristen). We hebben dit keer wel de wind in de rug, dus we schieten lekker op.

Onderweg stoppen we uitgebreid langs en in de rivier Ardèche. Een moment voor verkoeling en waterpret.

Opeens zien we vanuit de lagergelegen wijngaarden boven op de berg een plaatsje tegen de wand geplakt. Daar moeten wij toch niet heen? En ja hoor, een klim van anderhalve kilometer, maar op het eind zo steil dat het de benen wel even pijn doet. Maar we redden het en moeten dan nog een paar kilometer iets makkelijker klimmen over prachtig verlaten weggetje die ons midden door ruige rotspartijen leidt met uitzicht over de bomen op de andere bergen en dalen.

Uiteindelijk komen we vandaag op 317 m. hoogte uit waarna weer een prettige afdaling door de bossen volgt naar Gagnières waar we rond 15.45 uur aankomen op de kleine rustige camping direct aan de rivier. Een contrast met de overvolle camping van afgelopen nacht. Dat wordt zwemmen, sluizen bouwen met de stenen, en vissen (veel sabbelaars maar geen bijters).

We krijgen een lift van een Franse buurman om met de auto in het dorp wat boodschappen te doen.

Als de losgebroken schapen ons met rust laten zullen we heerlijk slapen.

1 opmerking:

Unknown zei

He pieter en fam,


Wat een geweldig leuk verslag, heb maar even een account gemaakt om te kunnen reageren.


Veel plezier nog en tot???

Frank