Pino-on-tour

Pino-on-tour

7 augustus 2014

Dag 9 - Waren - rustdag

Rustdag in Waren. Er wordt slechter weer voorspeld, waarschijnlijk in de middag. Dus als we wat leuks willen doen, moeten we in ieder geval de ochtend goed gebruiken. 

Na het ontbijt gaan we langs de oever van het meer op de fiets naar het centrum van Waren. Tien minuutjes fietsen is het.

Bij de haven gaan we direct een motorbootje huren, even een uurtje varen op het meer. Tim en Daan vinden het machtig en laten de snelheidsbeperkingen los. Eerst rustig de haven uit en dan mag de rem eraf. Hiha!

Zo maken we het uur vol. Heel af en toe lijkt het of we een drupje regen voelen maar het slechte weer zet gelukkig niet door.

In het centrum gaan we op een terras in de schaduw zitten. Slecht weer? Nee, integendeel het is bloedheet geworden.

Alle lekker- en zoeternijen van de bakker worden uitgeprobeerd.

Als de maagjes weer goed gevuld zijn halen we op de camping de zwemkleren op en duiken even later het verkoelende water van het meer in.

's Avonds aan de kade eten we de afgehaalde Vietnamese noodles en de 
Italiaanse ijsjes. langzaam daalt de zon en genieten we van de rustige atmosfeer.

De mensen tonen weer eens de nodige interesse in onze fietsen. Hoe duur? Eigen fietsen, huurfietsen of van een club? Op de terugweg naar de camping worden we bijgehaald door een Deense jongen. Hij is nu met zijn broer op weg naar Berlijn. Moet dan terug naar Kopenhagen om zijn studie af te maken en wil dan met zijn broer naar Turkije fietsen. De hele dag hadden ze het al over onze fietsen gehad. Als de prijs van de fiets mee zou vallen (dat deed ie helaas niet) zouden ze hun eigen fiets verkopen en een Pino kopen. Helaas, het budget laat het hen niet toe....nog even doorsparen.

Op de camping storten Tim en Daan zich tot het donker wordt in het voetbalgeweld.

Geen opmerkingen: