Pino-on-tour

Pino-on-tour

3 augustus 2014

Dag 7 - Tornow - Blankenförde - 55 km

Het is een koude nacht geweest en alles voelt vochtig aan. Even verderop is de zon al dus leggen we onze spulletjes daar zodat het snel droog is. Omdat we op een paar koekjes na zonder eten zitten, hier niets te krijgen is, douchen we, breken we de tent af en gaan we op pad om in het plaatsje Bredereiche 8 km verderop, nadat we nog wat boten in de sluis hebben gadegeslagen, inkopen te doen en het ontbijt te regelen. Ook kunnen we in het plaatselijke kruidenierswinkeltje bijzinnen. Gelukkig, hebben we cash geld en dat voelt weer comfortabel.

Het is toch raar dat je in een gebied kunt zijn en zeer weinig winkeltjes e.d. kunt tegenkomen. Strategisch inkopen doen, dat betekent niet te vroeg omdat je al die kilo's niet mee wilt hebben op de fiets maar dus ook niet te laat.....

Van Bredereiche rijden naar Himmelpfort, een soort Loosdrecht het gebied hier. Alles staat in het teken van waterrecreatie.

De route voert vandaag weer veel soor dichtbegroeide, donkere bossen. Prachtig.

We passeren het voormalig vrouwenconcentratiekamp Ravensbrück. Net als Sachsenhausen maakt dit grote indruk. En vlak daarna komen we aan de rand van Fürstenberg/Havel en de eerste indruk is die van een spookstad. Allemaal vervallen huizen met houten platen voor de ramen. Even later wordt de indruk bijgesteld en zien we een leuk centrum. Langs nieuwe en wel goed onderhouden villa's met uitzicht op het meer verlaten we de stad en duiken we weer het bos in.

We krijgen een aantal pittige klimmetjes voor de kiezen. Op en neer, op en neer gaat de route. We rijden via Wustrow naar de eerste grotere plaats Wesenberg. Hier doen we de boodschappen voor de avond en morgen. We wijken af van de hoofdroute en volgen de Mecklenburgischer Seen Radweg en  vanaf Zwenzow is het niet ver meer naar de camping Hexenwäldchen. 

Een beetje rommelig aandoende camping, groot, druk en tussen de naaldbomen langs de oever van de Jamelsee. Plan was om morgen hier een rustdag te houden en te gaan kanoën. We kijken het nog even aan want we vinden de plek toch niet helemaal je dat. Tim en Daan missen een ruim voetbalveld!

De brander wordt ingewijd en we koken ons overheerlijke Michelinsterrenéénpansgerecht inclusief dessert erna.

We raken nog met een ander Nederlands echtpaar met drie kinderen aan de praat. Zij zijn in Kopenhagen begonnen en fietsen tegengesteld naar Berlijn. We wisselen tips uit en lenen van hen een boekje met campings in Denemarken. Voor als jullie dit lezen, dankjulliewel en het boekje komt zeker weer naar jullie in Groningen terug!






Geen opmerkingen: