Pino-on-tour

Pino-on-tour

8 augustus 2014

Dag 13 - Gedser - Ulslev Strand - 30 km

Het tentenkampje ontwaakt. Her en der pruttelen de pannetjes warm water en worden de kopje koffie gezet. De families in de shelters liggen nog in diepe slaap. Zullen ze eindelijk, na een lang en hevig gevecht tegen de muggen in slaap zijn gevallen? De twee Zwitsers met hun dochtertje van een jaar of twee hebben de nacht in hun slaapzak, liggend in de open lucht wel goed doorstaan. Hun dochtertje heeft in een geleend tentje van de shelter family geslapen. Ze wilden hun eigen tent niet opzetten omdat ze vandaag vroeg de boot naar Rostock nemen en de tent droog wilden houden.

Wij halen vers eten in de supermarkt en zetten ons aan de picknicktafel aan het ontbijt. Het is erg rustig wakker worden en er is geen geluid dat de idyllische sfeer verstoort. Enkel een laag in V-formatie overvliegende groep gakkende ganzen. Het gegak sterft langzaam weg.

Nog een praatje met wat mensen en we zeggen "misschien tot ziens" want je weet nooit of je iemand toch weer onderweg of op een andere camping tegenkomt.

Met een oostenwinden in de zij maken we de eerste fietskilomwters op het Deense land. Het trapt lekker weg, alles is laag en licht glooiend rijden we door de graan- en maisvelden. In de kleine dorpjes staan veelal vrijstaande kleine huisjes. Soms in mooie kleuren geschilderd maar in dit eerste deel vaak ook wel in staat van achterstallig onderhoud. Ook staan er hier veel huisjes te koop.

De hoofdroute gaat naar Nykøbing maar wij besluiten om rechtsaf te slaan naar Marielyst. We willen naar het strand en denken erover om eerder dan in eerste instantie gepland een camping op te zoeken. Dan komen we de andere dagen ook beter uit met campings. Er is een stukje van de route net waar onze dagafstand zou eindigen, waar geen campings zijn.

We picknicken aan het strand, doen de oogjes even dicht in het heerlijk schijnende zonnetje, Tim en Daan bouwen een zandkasteel. Na een uurtje gaan we verder naar Ulslev Strand waar we zullen neerstrijken voor de nacht.

Ze hebben hier een trekkershut vrij dus we maken het ons gemakkelijk en hoeven de tent niet op te zetten. Best lekker een comfortabel bedje en een veranda met tafel en stoelen. Het is natuurlijk wat duurder dan in de tent overnachten maar relatief gezien is het prijsverschil dusdanig klein dat de hut snel gekozen is. De douches en WC waarderen we ook na de vorige camping.

Voetballen, de zee induiken, beach volleybal, boekje lezen....

Vragen voor de quiz:

1) Hoeveel eilanden en schiereilanden heeft Denemarken?

2) Hoeveel Deense vlaggen zijn er gehesen in de hoofdstraat van Gedser? (Schatting niet te laag inzetten)


Geen opmerkingen: