Pino-on-tour

Pino-on-tour

7 augustus 2014

Dag 10 - Waren - Krakow am See - 55 km

Beetje gespetter horen we op de tent maar al snel houdt het op. Door de regen vannacht en de vallende blaadjes ziet de tent er niet zo fraai meer uit. Maar weer wordt het als we opstaan droog. De tent gaat wel vochtig in de zak.

We gaan met de Amersfoortse familie op weg, zeggen gedag en vervolgen onze reis. Ook namens Tim en Daan, dank voor de gezelligheid en het voetballen!

Met een straffe wind tegen rijden we rond het Müritz meer naar Jabel en door naar Loppin. Hier slaan we linksaf een zandpad in wat verderop verandert in een  breder bospad wat op de een of andere manier niet prettig doorrijdt. Alsof we in de grond worden gezogen rijden we langzaam maar gestaag door. Na verloop van rijd komen we weer op asfalt te rijden, nog steeds in het dichte bos. Rustiger kun je het niet krijgen! 

Dan komen we zowaar eens een dorpje tegen, Drewitz. Wat is hier te doen? Geen  reet! En dat maakt het juist zo bijzonder.

De weg gaat stijgend en dalend verder. We spotten een aantal reeën. Midden in het bos staat plotseling een rastplatz, een picknicktafel met een dak erboven. Hier gaan we pauze houden en de broodjes smeren. Een mooi moment om wat selfies te maken :-)

Uit het bos gekomen kruisen we even later een snelweg. We gaan erover heen en worden geconfronteerd met het verkeer dat onder ons door raast. Een paar minuten later duiken we weer de stilte van de natuur in.

We rijden rond de Krakower See en vlak voor Krakow am See bevindt zichtende camping. Op een leuk trekkersveldje planten we onze tent. Op naar de schnitzel met bratkartoffeln!







1 opmerking:

Anoniem zei

Jullie ook bedankt voor het voetballen en de gezelligheid. Was erg leuk. Wij zijn weer thuis. We zijn op Usedom, in Polen en op Rügen geweest. We hebben 818 km gefietst.

groetjes de Amersfoortse familie - Sven.