Pino-on-tour

Pino-on-tour

14 augustus 2014

Dag 20 - Kopenhagen - Ystad - Bornholm (fiets, trein en boot)

Op tijd worden we wakker. Gisteravond op de camping vonden een paar gasten het nodig om hun tent onnodig dicht bij die van ons te zetten. We hadden geen last van ze. Vannacht kwam, zo zien we bij het ontwaken, ook nog een Noor zijn caravan op een te krappe plaats zetten. Het aftandse ding maakte ongelooflijk veel lawaai toen de steunpootjes werden uitgedraaid. Had dat nou niet wat meer verderop kunnen gebeuren? Denk dat degenen die dichterbij lagen rechtop moeten zijn gaan zitten. Toch boeiend om te zien als er ruimte genoeg is dat mensen om wat voor reden ook elkaar lijken op te zoeken.

We breken op en rijden naar het station. Nemen nog wat koffie bij de Starbucks en een croissantje als ontbijt.

Om 10.43 uur gaat de trein en je zou de tijd zomaar vergeten. We zijn ruim op tijd en gaan naar perron 26 vanwaar de trein zal vertrekken. De fietsen passen gelukkig in de lift dus we dalen af naar perron 3,4 en 26. We vragen ons al de hele tijd af wat nummer 26 in deze reeks doet. Op de perrons 3 en 4 zien we een bordje de richting naar perron 26 wijzen met daarbij de indicatie dat het nog 10 minuten lopen is. Hallo zeg, je zult maar denken dat je er al zou zijn, kom je mooi bedrogen uit! Wij redden het makkelijk, maar eerst moeten we nog weer met de lift omhoog om een paar meter verder weer met een andere lift naar beneden te gaan. Maar - top geregeld! - de trein staat er al en we kunnen met bagage en al zo gelijkvloers de fietswagon in rijden. Geen enkel probleem en de pino's staan zij aan zij naast elkaar. Er komen nog wat andere fietsen bij en het valt ons op dat er nogal wat racefietsers aan boord stappen. Ons wordt verteld dat er zondag een toertocht van 103 km op Bornholm is, dat wordt gezellig druk op de wegen en fietspaden.

De trein rijdt in ca anderhalf uur naar het Zweedse Ystad, vanwaar we een directe verbinding met hi-speed ferry naar Bornholm hebben. De boot zit goed vol, ook met een heel busgezelschap oudjes en veel mensen met honden. Er blijkt een hondenshow te zijn. De honden zien er niet allemaal even mooi uit, maar ongetwijfeld zullen de baasjes hen de komende dagen gaan kammen, borstelen, wassen, scheren, strikjes aanbrengen en alles wat nog meer nodig is om te proberen de felbegeerde Ik-ben-de-mooiste-hond-van-het-eiland-bokaal binnen te slepen. Voornamelijk Denen en Zweden zijn hier om ons heen.

De overtocht duurt ca. anderhalf uur en dan meren we aan in Rønne, de hoofdstad van het eiland.

Niets anders dan een relaxed gevoel overheerst, alles op z'n gemakkie en gezellig druk. We verkennen eerst het centrum, eten wat bij de fontein waar Daan algauw de grootste waterpret heeft en er een grote natte bende van maakt. Geen fontein - en andere mensen - zijn veilig voor Daan.

De camping ligt 2 km buiten het centrum en hier is nog een trekkershut vrij die we nemen. Vanavond is het mogelijk om mee te doen met de gezamenlijke BBQ met lokale muziek. Dat wordt inhaken!!! Ook hier op de camping veel honden, de chiwawas van de buren moeten maar oppassen dat ze het niet met Daan aan de stok krijgen. Daan is de chef van het antihondenpieperapparaatje dat hoge tonen afgeeft. Natuurlijk gebruiken we dit alleen in voorkomend geval tegen agressieve en ons bedreigende honden ;-)

En, de weervoorspelling was niet heel gunstig maar vooralsnog is het hier erg aangenaam en soms (uit de wind) zelfs warm te noemen.






Geen opmerkingen: