Pino-on-tour

Pino-on-tour

3 augustus 2014

Dag 8 - Blankenförde - Waren (Müritz) - 50 km

Treuzelend staan we op. Hoewel we hebben besloten een camping wat verderop te zoeken, komt de vaart er niet in. Lekker kopje koffie, Tim en Daan spelen met de andere Nederlandse kinderen, babbeltje hier, babbeltje daar. Toch gaan we dan eindelijk om 11.30 uur op pad.

Het is bewolkt en lekker fietsweer. Niet zo warm als de dagen ervoor. We rijden door en rond het uitgestrekte Müritz Nationalpark. In dit gebied komen visarenden voor en Tim en ik zien vanaf een steiger er een boven het water vliegen. Vandaag rijden we weer heuveltje op en heuveltje af, regelmatig op landbouwwegen met twee sporen van grote tegels gemaakt. Het is erg rustig op de wegen, zeker ook rustiger dan de andere dagen. Daan navigeert op de kaart en Tim heeft de gps in de hand. Kan niet mis gaan. We picknicken in niemandsland.

In het gehucht Gross Dratow - in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is het helemaal niet groot zoals het een goed gehucht betaamt en Daan beweert zelfs dat Gross Dratow kleiner is dan Klein Dratow, hoe misleidend - is er verrassenderwijs een restaurantje waar we wat kunnen eten en drinken. Als we hier zitten komt er nog een stel Nederlanders bij. Hoe krijg je ons in dit gehucht bij elkaar?

De laatste 18 kilometers knallen we door naar Waren, officieel Heilbad Waren genaamd - hier een officieel erkend kuuroord. Verder heel toeristisch en veel boten- en wateractiviteit. Leuk plaatsje. 

Bij het inchecken op de camping komen we de fietsfamilie uit Amersfoort tegen. Dit was de laatste mogelijkheid om elkaar nog tegen te komen omdat onze wegen zich hier in Waren scheiden. Zij naar Rügen, wij naar Kopenhagen. 

Alle kinderen zijn direct verdwenen naar het voetbalveld. Samen met andere kinderen wordt er tot laat gevoetbald. Even eten tussendoor, en vlak voor het slapen gaan fris onder de douche.

Vraag voor de quiz:
Hoe heet het grootste binnenmeer van Duitsland waar wij Waren?

Geen opmerkingen: