Pino-on-tour

Pino-on-tour

7 augustus 2014

Dag 11 - Krakow am See - Schwaan - 67 km

Drup drup drup, we vrezen het ergste maar opnieuw trekt de lucht open en stopt het met regenen. Tot nu toe hebben we erg veel geluk met het weer.

Om 10 uur klaar voor vertrek, net als andere fietsers, om aan een nieuwe etappen te beginnen. Daan voelt zich niet zo lekker, klaagt over maagpijn maar toch  zet ie zich er overheen en stapt op de fiets. Logisch dat ie vandaag minder meetrapt en helemaal niet erg. Goed gedaan man!

Vandaag minder bos en meer weidse vergezichten over glooiende graanvelden, waar alsof niet het graan is geoogst. Veel heuveltjes in het parcours.

Op bepaalde stukken is het wegdek vochtig en doen de naaktslakken een wedstrijdje wie het eerst aan de overkant is. Wij proberen ze zoveel mogelijk te ontwijken.... Hè, ook een slak die op de helft is en denkt "ik haal het niet" en teruggaat! :-)

Langs het kanaal van Güstrow naar Bützow gaat een tweesporig pad met betonnen tegels. Lekker fietsen maar even verderop wordt we gehooid en liggen beide sporen grotendeels onder grote hopen hooi. Toch gaan we ons er doorheen survivallen. Het is wel zeker een stuk van een kilometer. Als het pad weer schoon is merken we dar zich het nodige hooi om de tandwielen en derailleur van de fiets hebben gewikkeld, als ook on de standaard. We peuteren het hooi er uit en na vijf minuten kunnen we weer verder.

10 km voor Schwaan ontdekt Anique dat de achterbuitenband aan het scheuren is. Op wel vier plaatsen begeeft het rubber zich en loopt de band aan. In Schwaan is een fietsenmaler, zo zien we op onze kaart. Rustig doorpeddelen en vingers crossed dat er niet een harde knal komt, bereiken we de fietsenmaker. Helaas hebben ze niet de juiste maat op voorraad. We besluiten door te gaan naar de camping en morgen de gok te wagen om de grotere, oude Hanzestad, Rostock zonder kleerscheuren te bereiken. Daar hopen we meer succes te hebben met het kopen van een nieuwe buitenband.

Leuke camping in Schwaan! Waar we lekker kunnen voetballen, frisbeeen (al moeten we die na een wat enthousiaste worp wel uit het water vissen).

De kettingen van de fietsen geven we ook nog wat olie.


Geen opmerkingen: