Pino-on-tour

Pino-on-tour

14 augustus 2014

Dag 17- Stege - Rødvig - 70 km

Er staat harde wind. Het eerste wat we doen is kijken naar de vlaggen. Welke kant waaien ze op? Als het maar de goeie is. En, en? Als je deze harde wind tegen hebt, ben je mooi de sjaak. Aan de stand van de wapperende vlaggen te zien, beginnen we een paar kilometer met wind tegen en dan draaien we als de wijzers van de klok met de kust mee en krijgen we de wind links schuin achter in de rug. Wat een geluk!

Dit zijn de eerste 13 km. We rijden deels op de wat drukkere weg en deels op het geasfalteerde fietspad ernaast. Er zijn mogelijk plannen om dit helemaal fietspad te maken, maar dat is kennelijk nog niet gerealiseerd.

Via de brug gaan we over het water naar het volgende eiland. We zien aan de windzak aan het begin van de brug dat we alles gied vast moeten houden, petjes, zonnebrillen, de handdoeken die achterop te drogen hangen. Raakt het los, dan ben je het geheid kwijt. Toch blijven we bovenop even recht in de wind staan on de kracht van de wind goed te voelen.

Aan de overkant slaan we in Kalkehave linksaf en begeven we ons na het oude kerkje rechts weer in het glooiende landschap door de rustige dorpjes heen.

We bereiken Praestø, een aardig plaatsje, waar we picknicken bij een haventje vlak bij de kerk. Ondanks de wind is het goed toeven, het zonnetje schijnt.

Met onze buikjes weer vol, rijden we Praestø uit, langs slot Nysø een stuk door de glooiende heuvels om langs de kust aan te komen in Faxe Ladeplads.

Het fietsen gaat lekker, we hebben nog alle tijd (het is 14.45 uur) en besluiten door te fietsen naar de camping in Rødvig,  ca. 18 km verder.

Weer eens een stukje door de bossen, dan langs het klooster in Vemmetofte, dan weer tussen de graanvelden, zo wisselt het een het ander af en worden er onderweg grappen en grollen verteld, liedjes gezongen, nagedacht over waarom dingen zijn zoals ze zijn, af en toe lekker een beetje wegdromen. Kortom we vervelen ons zeker niet.

Het laagseizoen is afgelopen maandag begonnen en de Deense kindertjes zijn weer naar school. Op de camping in Rodvig nemen weer een trekkershut en Tim en Daan hebben de skelters voor het uitzoeken. Die zien we voorlopig niet meer.

Lekker eten in het avondzonnetje, voetballen, wasje doen, boekje lezen.

Totdat de oogjes dichtvallen.....zzzzzzzzz








Geen opmerkingen: