Pino-on-tour

Pino-on-tour

15 juli 2012

Dag 5 - Bemelen - Hergenrath 35 km

Wauw, zon!!! Wauw, 25 graden!!! Wauw, strakblauwe lucht!!! Wauw, koud pilsje drinken in de zon!!! Plop, de zeepbel knapt en we ontwaken uit onze dromen.....

Om 6.00 uur als je even wakker bent, heb je de stille hoop dat het droog blijft, maar om 8.30 uur is het weer misère! Konden we maar eens wat anders konden schrijven. Hoe het ook zij, om 10.15 uur zitten ingepakt in de regenkleding op de fiets. Het is wel windstil.

Via kleine weggetjes en mooi afgezonderde fietspaden rijden we naar Gulpen en daarna door het Geuldal zuidwaarts naar Mechelen en Epen. Het is wasbordjesdag: lange, heerlijke afdalingen, maar dan gevolgd door venijnige steile hellingen. Toch doorstaan we de hellingen goed. We blijven ons tussen 150 en 250 meter hoogte bevinden.

Bij Sippenaeken gaan we de grens, gemarkeerd met een ouderwetse grenspaal, met België over.we dalen en klimmen naar Plombières. In dit deel worden we begroet met een Frans 'bonjour'. Bij de volgede plaatsjes Moresnet, Neu Moresnet en Kelmis is het 'bonjour' veranderd in 'Guten Tag''. Hier is Duits de voertaal geworden. Via een waar off the road pad door dichtbegroeide bossen rijden we boven langs de Geul. De weg is weliswaar in minder goede conditie, maar het is wel leuk om je weg te vinden weg de drukkere weg met autoverkeer.

Op 35 km besluiten we de Naturcamping in Hergenrath aan te doen die zich aan het eind van een afgelegen weggetje bevindt. Hoe drassig kan het land worden....? Nou, verdomde drassig. De eerste uitstraling van de campig is outdoor. Restanten van kampvuurtjes zijn zichtbaar, overal opgesteld hout met de bijl ernaast, een paar tipitenten, stoeltjes en tafels gemaakt van boomstammen. Een snelstromend watertje loopt langs de camping. Tim en Daan zitten in no time onder de modder, bewust stappend in een plas of onbewust uitglijdend met de snufferd in de modder. Ze vermaken zich opperbest. Al gauw is een stok gevonden en gooit Tim hem in het stromende water terwijl Daan de stok er verderop stroomafwaarts met halsbrekende toeren weer weet uit te vissen.l

Op de camping is èèn Duits echtpaar met een klein kindje met wie we in gesprek raken. In eerste instantie hebben we het idee om toch maar onze tent neer te zetten, totdat de mevrouw vertelt dat aan het eind van de camping een 'geheim' is: een echte outdoor hut gemaakt van hout en leem met een houtkachel erin. Er is wel elektriciteit, maar geen stromend water omdat de watertank verstopt zit. We hakken wat hout en stoken de kachel. We hebben gedurende een half uurtje zelfs de zon en zitten buiten midden in de natuur zonder mensen (afgezien van de campingbeheerders). We staren lekker naar het bos en er gebeurt helemaal niets. het leuke van zo'n dag als vandaag is dat het een totale verrassing is waar we terechtkomen. Wie had nu verwacht dat wij helemaal back to nature de nacht midden in het bos zouden doorbrengen?

De douche vooraan op de camping staat in contrast met het outdoor gevoel dat we in onze hut hebben. Lekkere ruime, heerlijk warme douche. We zijn weer helemaal schoon en de modderspetters van onze voeten en kuiten afgewassen.

Het is zondag, dus de winkels zijn dicht. Gelukkig konden we vanochtend op de camping genoeg broodjes en croissantjes kopen voor onderweg. We hebben voorts altijd een noodvoorraad eten bij ons. Geen grote spareribs deze keer, maar macaroni met tomatensaus. We eten groentesoep vooraf en ons overheerlijke dessert bestaat uit outdoor instant chocolademousse. Eerlijk gezegd is die heel goed te nassen. Kopje koffie erbij en klaar is Klara.

Na het eten spellen we een spelletje en lezen we een boek.

De duisternis begint nu in te vallen en het enige dat we zo kunnen waarnemen is het gekabbel van de beek (we hoeven overigens niets eens bovengemiddeld vaak naar de wc).

Men zegt dat het morgenochtend zonnig wordt.........laten we het hopen.

Vraag van de dag: wat wordt het weer voor de komende drie dagen richting Luxemburg? Wie voorspelt het goed en zo kunnen we jullie antwoorden ook nog goed gebruiken.

Geen opmerkingen: