Pino-on-tour

Pino-on-tour

11 juli 2012

Dag 1 - Baarn - Bruchem 77 km

De kop is er af, the games can begin om in Olympische sferen te blijven! Toch altijd wel weer even spannend hoe je wegrijdt en of je je draai of, wat toepasselijker, je zit vindt.

Voordat we vertrekken vinden we dat we maar moeten 'ontbijten' met een tompouce en voor Daan Baarnse naaldjes van witte chocolade. Dit ter ere van de verjaardag gisteren van (o)pa Bart, die samen met Joke ons komt uitzwaaien, en zoals dat nu eenmaal in de genen van een echte hagelslag De Ruijter zit, er is altijd wel snel aanleiding gevonden voor een gebakje of andere zoetigheid.

Omdat alle spullen al zorgvuldig waren verzameld en ingepakt, hangen we de tassen snel aan de fietsen. Toch gaat er steeds door je hoofd of je niet toch iets vergeet.

Af en toe valt er een drup uit de lucht, maar laten we hopen dat we met geluk tussen de buien door kunnen fietsen.

En daar gaan we dan, een laatste zwaai en dan de hoek om. Het moeilijkste van de reis lijkt haast wel het begin te zijn om op het juiste punt in te haken op de uitgedraaide routebeschrijving.

Het eerste deel in Nederland fietsen we via de knooppunten en een LF-route. Het leuke is wel dat we ook in de nabije omgeving van ons huis op fietspaden terecht komen die we nog niet of nauwelijks eerder hebben gefietst. Deze panoramaroute (het is natuurlijk altijd het streven om over de mooiste en rustigste paden en wegen te rijden en dat is niet altijd (of beter meestal niet) de snelste) zorgt ervoor dat we er 17 km (!) over doen om in hartje Bilthoven te komen. Hier kopen we broodjes en gaan we wat eten en drinken.

Van Bilthoven, via De Bilt en Utrecht richting ergens tussen Bunnik en Houten door. Hier treffen we op 30 km een alleraardigst thee- en pannenkoekenhuis. Tijd voor een pauze. Koffie voor de oudjes en Fristi en twee pannenkoekjes voor de jonkies. De aandacht wordt getrokken als de ober achter aan zijn riem ter hoogte van zijn billen een bakje heeft hangen met in dat bakje een vaatdoekje. Al snel verandert het vaatdoekje in een '(bil)naaddoekje' en volgt grote onderbroekenlol.

Het gaat verbazingwekkend voorspoedig, tot nu toe staat de wind ook gunstig, vaak lekker in de rug. Kan dat wel zo blijven?? Niet helemaal, eventjes op de pont naar Beusichem worden de wolken zeer dreigend en donker en valt er een klein buitje zodat we onze regenjassen aan doen. We zijn trouwens helemaal in onze sas met onze lichtgewicht, dunne windjackjes. Ideaal, ademend, snel droog en lekker warm.

We worden niet echt nat en het valt reuze mee. Inderdaad geldt dat na regen ook weer zonneschijn komt.

Tim schrijft weer een boel dieren op die door ons gespot worden. The big five staan er nog niet tussen.....

De tweede helft van de rit als we wat meer richting het zuidwesten koersen, wordt het zwaarder, met name door de stevige zuidwester en het vaak ontbreken van bossages en bomen die ons anders tegen de wind hadden kunnen beschermen. Ook is er een lichte vorm van een gevoelige bips te bespeuren, je weet wel dat randje langs het zadel. Doorbijten en na morgen zal het al wel over zijn. Al met al, zeker ook door het goede meetrappen van Tim en Daan, gaan de kilometers toch redelijk soepel voorbij en komen we in Zaltbommel (hoe gaat dat liedje ook maar weer? - "tussen al die rommel staat de toren van Zaltbommel......" of zoiets). We rijden door het erg leuke, oude centrum en bezoeken de kerk even. Daarna naar de Albert Heijn om boodschappen te doen.

3 km verder in Bruchem komen we op de camping aan en staat een nette trekkershut met veranda waar de pino's droog kunnen staan en met stapelbed voor de kids (vooral Daan raakt niet uitgesproken over zijn lekkere bedje boven) klaar voor ons. Relaxed om de eerste nacht en nu het regenachtig is geen tent op te hoeven zetten. Daan en ik gaan op zoek naar viswater, maar langs de oorlogsgraven en afgezien van een nauw slootje en een ondiepe plas op de weg, keren we onverrichterzake terug.

Eten en spelletjesavond! De zon is gaan schijnen en de weersverwachting is dat het morgen droog blijft.....fingers crossed.

Straks moe maar voldaan oogjes dicht en snaveltjes toe.

Tot slot, Gaston, wat zijn de prijzen? In het kader van de interactie heeft de programmacommissie weer een prijsvraag georganiseerd. Er kan weer van alles voorbij komen en de vragen kunnen, strik of niet, op alles betrekking hebben.

Om makkelijk te beginnen: door welke niet-Euro landen zijn wij voornemens te fietsen tijdens deze reis (antwoord te vinden in eerder blogbericht)?

Bonusvraag: Door welke fruitstreek zij we gefietst en welk fruit werd het meest langs de weg verkocht?

Antwoorden kunnen worden gestuurd naar familiederuijter@gmail.com.

Gegroet!

Geen opmerkingen: