Pino-on-tour

Pino-on-tour

20 juli 2012

Dag 10 - Vianden - Remich 80 km

Topdag vandaag! We staan met het zonnetje op en het belooft een lekkere fietsdag te worden. Het standaard ochtendritueel vind plaats en we ontbijten rustig. Kletsen nog wat me de buren, houden ons allen toch nog wel bezig met de vraag of het weer zo zal blijven. Op hoop van zegen.

We pompen de achterband wat verder op. Ondanks dat de band niet verder leeggelopen lijkt te zijn, ben met name ik er niet helemaal gerust op. Het gevoel van een dansend achterwiel raak je niet zo snel kwijt. Net alsof je met zeebenen aan land stapt. Daarom niet te veel leuteren en kijken of we vandaag kilometers kunnen pakken.

Het wordt een heerlijke tocht. Voornamelijk stroomafwaarts langs de Our die overgaat in de Sauer en later vanaf Wasserbillig langs de Moezel is het wegdek vlak of licht naar beneden. Heel af en toe een hellinkje waar we wat van de oever afwijken, maar het mag geen naam hebben.

Vlak buiten Vianden steken we naar Duitsland over. Opvallend is dat hier ook de terrasgelegenheden dicht zijn. Koffie en anders lekkers komt er pas in Dillingen, waar we de brug oversteken terug Luxemburg in.

De kilometers verstrijken in no time en we passeren de nodige kanovaarders (hoewel we eigenlijk wel meer actievelingen op het water hadden verwacht) rijden snel naar het leuke plaatsje Echternach. Hier lopen we even het centrum in stoppen bij de konditorei voor koffie met heerlijk gebak. Terwijl we hiervan genieten, trekken onze fietsen weer behoorlijk wat aandacht. Het leidt zelfs tot Aziatische praktijken, geregeld moet iemand even met zijn handjes kijken en worden de fietsen even aangeraakt. We moesten maar eens kijkgeld gaan vragen.

Om 15.15 uur zijn we in Wasserbillig, waar we in eerste instantie volgens planning zouden overnachten. We zijn het erover eens dat we doorrijden naar Remich. We steken met de pont de Moezel over naar Duitsland en slaan rechtsaf om de Moselradweg naar het zuiden op te pakken. Eerst door een stukje industrie en later, als ook de autoweg die ons tot dusverre van de Moezel scheidde ergens anders is gaan lopen, komen we direct langs de Moezel te rijden en hebben een mooi uitzicht op de hellingen met wijngaarden en grote herenhuizen. Regelmatig slingeren we dwars door de wijngaarden.

De 27 km van Wasserbillig naar Remich knallen we er lekker door. De camping die we uitkiezen is weliswaar aan de Duitse zijde, maar even de brug over en we zijn in Remich.

Op de camping ontmoeten we oude bekenden, die vandaag een rustdag hebben gehad.

's Avonds eten bij de Mac, heel veel beter is er niet te vinden. Jammer, vanaf de andere kant van de Moezel zien de Luxemburgse stadjes er wel leuk uit, maar van dichtbij moeten we de lens toch wat bijstellen.

Vraag van de dag: door welk plaatsje dat het tegenovergestelde is van Feuerteuer zijn wij vandaag gefietst? Inkoppertje!!

Geen opmerkingen: