Pino-on-tour

Pino-on-tour

12 juli 2012

Dag 2 - Bruchem - Valkenswaard 77 km

Hevig tikt de regen tegen het dak van ons 'chalet'. Nou, wat zal dat weer worden vandaag? Even buienradar checken en dat geeft aan dat het om 10.00 uur droog zou moeten zijn. We kunnen dus rustig aan doen.

En Pietje Paulusma is er niets bij, om klokslag 10.00 uur is het droog en rijden we weg. Het is wel behoorlijk waterkoud. Onze vriend de wind is er ook weer, hij is ons gunstig gezind en geeft ons een duwtje in de rug.

Welkom in het keigezellige Brabantse land. De tocht voert ons over rustige wegen en paden langs weilanden met rustig grazende koeien en paarden. Af en toe kijken er een paar ons nieuwsgierig aan. Moet je die zien, denken ze vast. Het is een prachtig stukje Nederland. Het riviertje de Dommel komen we geregeld tegen en moeten we kruisen. Het weer is ondertussen aangenaam geworden, droog en veelal zonnig. Oh, goedemiddag meneer en mevrouw fazant.

In Den Bosch houden we pauze. Op een terrasje tegenover de St. Janskathedraal nuttigen we koffie, chocomel en appelgebak.

We rijden verder zuidwaarts via Boxtel, Liempde en Best naar Eindhoven. In Liempde wordt geluncht met heerlijke vers brood van de bakker. Stokbrood, krentebollen, worstenbroodje, appelflapje. Bij de keurslager met wie we een tijdje blijven kletsen kopen we wat ham. Daan kijkt verlekkerd naar de babi pangang en de bami, maar dat gaan we maar even niet doen.
Op een bankje bij een kruispunt midden in het dorp nuttigen we de lunch heerlijk in het zonnetje. Tim en Daan proberen ondertussen het ijzeren kunstwerk van de boer achter het paard en de ploeg uit.

Het stuk naar en rond Eindhoven schiet minder snel op. We fietsen veel door de bebouwde kom, alle plaatsjes zijn aan elkaar vergroeid, en met al die verkeerslichten en drempels waarvoor wij met onze volle bepakking ook in de remmen moeten gaat de gemiddelde snelheid rap omlaag.

Anique d'r knie speelt wat op. Gevoelig en zeurend. Ook dit is een reden om rustig aan te doen. Niet forceren en vandaag zien aan te komen en maar kijken hoe de knie morgen voelt. Als het moet bouwen we gewoon eerder een rustdag in.

De weilanden en bospaden zijn goed drassig. Je kunt wel zien dat hier de afgelopen dagen veel regen is gevallen. Af en toe worden we aardig in de modder gezogen.

Rond Eindhoven is het wat zoeken naar de juiste route. We wijken van de voorgenomen route af om in een wat rechtere lijn naar Waalre en Valkenswaard te rijden. Tussen Eindhoven en Veldhoven lijkt het meer op spoorzoeken bij de padvinders. Ouderwets op de stand van de zon fietsend komen komen we uiteindelijk bij wegwijzers en rijden we in een streep naar Valkenswaard. Ook daar weer even spoorzoeken omdat de Markt is afgezet vanwege de kermis die morgen gaat beginnen, maar uiteindelijk komen we een paar kilometer verder bij een leuke minicamping waar wij de derde bezoekers zijn.

De tent staat in een vloek en een zucht en de matjes en slaapzakken worden door Tim en Daan erin gelegd. Iedereen zijn taak en dan gaat het snel.

Hierna douchen en ruimschoots de tijd om lekker een balletje te trappen. We hebben namelijk een klein voetballetje mee. En wat kletsen met de buren.

Handig die navigatie, daarin vinden we dat 900 meter verderop een restaurant zit. Daar gaan we heen. Als we opgediend krijgen lijkt het de wereld op z'n kop. Tim en Daan krijgen me daar een hoeveelheid eten. Tim een reuzeschnitzel en Daan z'n ogen vallen bijna uit zijn hoofd bij het zien van zijn giga-spareribs. Anique en ik nemen een bescheiden tournedosje. Maar het gaat allemaal schoon op.

Terug op de camping nog even voetballen. De fietsen staan in de schuur, dus mocht het gaan regenen, dan staan ze mooi droog.

Opa Bart, wij hebben onderweg geen abdij gezien..... Kennelijk hebben we een andere route enomen.

Hier weer de volgende vragen, de juiste antwoorden op de vragen blijven overigens deze keer tot het eind geheim, aldus chef de mission Tim.

Hoe vaak hebben wij de Dommel gekruist?
Wat hebben wij gespot op de Spottersweg bij Eindhoven?

Het is nu donker en rustig, af en toe een loeiende koe.

Welterusten!

Geen opmerkingen: