Pino-on-tour

Pino-on-tour

14 juli 2012

Dag 4 - Bemelen/Maastricht - rustdag

Zoals aangekondigd vandaag rustdag. We staan rustig op, ontbijten uitgebreid en maken ons op voor een dagje Maastricht.

Natuurlijk regent het nog, maar ja wat moet je anders. Een dag op de camping rondhangen is dan ook geen optie.

Met de bus rijden we de weg die we gisteren gefietst hebben terug naar Maastricht. Bij het station stappen we uit en lopen we via de kraampjes van een 'kunst en (vooral) kitsch' markt richting het centrum. Maar eerst willen we de bioscoop zien te vinden om te kijken hoe laat Ice Age 4 draait. We kopen alvast kaartjes voor de 3D film van 13.00 uur en gaan eerst de intussen gebruikelijke koffiepauze houden. We vinden een cafeetje tegenover het station. We zitten aan het eind van een hele lange leestafel en er is nog plaats zat, maar precies naast ons komen twee krasse, bejaarde dames zitten. Ze zijn net met de trein uit Heilo bij Alkmaar aangekomen en doen een dagje Maastricht. Of wij nog even blijven zitten en op hun rollator en jassen willen passen als zij hun eten en drinken gaan halen. We hadden zelf ons eten en drinken net voor ons staan en zeiden droog dat we voorlopig hier nog wel even zitten. Heel even krijgen we het visioen dat we met twee echte 'Benidorm bastards' te maken hebben.

Terug in de bios genieten van de leuke film. Ja ook leuk voor ons ouders!
Na de film stappen we allemaal ietwat duizelig van de 3D effecten de bios uit en wandelen we verder de brug over naar het centrum. Uiteraard ontbreekt een bezoekje aan het Vrijthof niet.

We zouden zomaar een nieuwe quiz bedacht kunnen als variant op 'petje op, petje af' en wel 'regenjasje aan, regenjasje uit'. Later terug in onze ' luxe' ( ahum) stacaravan met TV zien we in het nieuws dat het in de rest van Nederland ook erg nat is en dat we mogelijk qua weerstatistieken een record gaan breken - in negatieve zin. Hele schrale troost en we blijven dansen voor mooi weer. Doen jullie allemaal mee? I like to move it move it, I like to move it move it, I like to... move it!

Anique heeft een potje Star voor soepele spieren en gewrichten gekocht om te kijken of dit helpt om haar kniekwetsuur te verlichten of nog beter weg te nemen. Morgen gaan we - weer of geen weer - verder. We zien wel hoe ver we dan komen.

Vraag van de dag (voor de profi's): wat is het nummer van de buslijn die wij vandaag tussen Maastricht en Bemelen hebben genomen?

Bonusvraag: uit welke animatiefilm waarvan nummer 3 nu in de bioscopen draait komt het liedje met de tekst "I like to move it move it, I like to move it move it, I like to... move it!"? Hint: de titel van de film is een (ei)land.

Voor degenen die later willen inhaken op de miljoenenvakantieprijsvraaglottototo, op alle ook eerdere vragen kan nog antwoord worden gegeven. Inzendingen kunnen naar familiederuijter@gmail.com. Antwoorden blijven tot na onze reis geheim.

Geen opmerkingen: