Pino-on-tour

Pino-on-tour

19 juli 2011

Wesel - Haltern am See

Dinsdag 19 juli 2011 - Zonnetje op je bolletje!
Wesel - Haltern am See - 68 km

Na een heldere nacht schijnt de zon al aardig krachtig. We moeten de zonnebrand erbij pakken om onze tere huidjes te beschermen. Goed ontbijt achter de kiezen slaan we rechtsaf de dijk op om via wel honderden schapen de stad Wesel te bereiken. We zien de eerste overblijfselen van het oude Romeinse Rijk, een grote, vervallen brug. Die zullen we wel vaker zien, want we volgen vandaag de Roemerroute.

De weg gaat veelal door bossen, waar we over onverharde bospaden denderen (joehoe mountainbiken), langs heide en langs glooiende  wei- en akkerlanden (veel maisvelden). In het kleine plaatsje Krudenburg met haar hoofdstraatje van kinderhoofdjes stoppen we bij de Schwan, de bruine en ouderwets ingerichte dorpskroeg waar Norbert al aan zijn (eerste of volgende) bier zit, om een goede cappuccino en wat fris voor de kids te nuttigen.

Bij Schermbeck komen we langs de rivier de  Lippe te fietsen. We volgen een oude spoorlijn, dus dat betekent recht en vlak fietsen. Vandaag geen last van wind, het is heerlijk fietsweer.

Het voordeel van door de natuur fietsen heeft het nadeel dat je niet veel winkels tegenkomt. Je moet dus met genoeg proviand weggaan en van de onderweg gesitueerde terrasjes genieten. Wat een straf.

Uiteindelijk komen we de broodnodige benzinepomp tegen waar we onze benzinefles kunnen vullen.

Een kort klimmetje brengt ons bij klooster Annaberg met een Kreuzweg.

Het laatste stukje door naar Haltern am See waar we doorheen rijden en ons al orienteren op de winkels. Eerst willen we dat de tent staat en dan even boodschappen doen, want het ziet er ondertussen iets donkerder uit.

Op een kleine en nette camping van de lokale kanovereniging (je zou het nauwelijks als camping herkennen) met een alleraardigst beheerdersechtpaar prikken we de haringen in de grond. Ook zetten we de tarp in vol ornaat op zodat we veel droge leefruimte hebben. Om dan, voor de boodschappen, eerst de hengel in het Wesel Datteln kanaal uit te werpen. We zien we grote vissen happend aan de oppervlakte komen, maar niet aan ons haakje.

Boodschappen doen en een vorstelijk maaltje koken. We kunnen lekker in clubkantine zitten met uizticht op alle faantjes en andere prijzen die de lokale kanoers hebben gewonnen in de loop der jaren.

Een mooie dag!

1 opmerking:

Anoniem zei

iedereen kan een reactie achterlaten