Pino-on-tour

Pino-on-tour

30 juli 2011

Lichtenfels - Bad Berneck i. Fichtelgeb.

Zaterdag 30 juli 2011 - 99,9% regen!
Lichtenfels - Bad Berneck i. Fichtelgeb. - 64 km

Om te beginnen een aanvulling op het verslag van gisteren. We zijn gisteren de grens van Thüringen en Beieren overgegaan. Geen Guten Morgen meer, maar Grüss Gott!

We staan op en zien dat het zwaar bewolkt is. Hoewel we ons niet zo met de weersvoorspellingen bezighouden, hadden we dit niet verwacht na de afgelopen warme en zonnige dagen. Het is wel droog. De bakker rijdt om 8.15 uur luid toeterend om zijn aanwezigheid kenbaar te maken de camping op. Snel in de (nu nog korte) rij staan voor de bestelling. Het is behoorlijk fris.

We gaan mooi op tijd op pad. Als het meezit allemaal gaan we vandaag het hoogste punt van de reis meemaken.

Vertrokken met jassen aan, gaan deze later toch uit. We hebben het alweer warm gekregen.

Maar dan wordt de dreiging werkelijkheid en begint het onophoudelijk te regenen tot, zo zal blijken, 2 km voor de finish in Bad Berneck vandaag. Goed in de regenkleding en extra lagen kleding voor Tim en Daan er onderaan.

De wind staat wel gunstig en om 12.15 uur hebben we de eerste 30 km erop zitten. Dat gaat voorspoedig. We volgen vandaag de Main, die hier maar relatief smal is. Er gebeurt om ons heen niet zo veel en op de delen met intussen in modder veranderde en je banden vastzuigende grintpaden moeten we ons goed concentreren.

Rond 14.00 uur willen we iets eten en ons opwarmen in Untersteinach. Alle eettenten, behalve de Griek, zijn gesloten. Het wordt dus de Griek en korte tijd later zitten we aan de souvlaki. Van de Ouzo van het huis nemen we enkel een beleefdheidsnipje.

Onderweg besluiten we dat we vandaag niet de beklimming van de berg gaan doen. We rijden tot Bad Berneck en kloppen bij Gasthof Alte Post aan. Zimmer frei en enige minuten later staan we onder de heerlijk warme douche. Alle natte kleding hangt te drogen in de droogkamer.

We gaan het alleraardigste stadje, met kuuroord, in en lopend een rondje er doorheen. We eindigen bij de pizzeria. Moe maar voldaan gaan we van onze echte bedden genieten.

Het antwoord op Tim's vraag van gisteren is: het kasteel bij Eisenach heet de Wartburg en van de beroemdheden dienden tenminste Luther en Joh. Seb. Bach te worden genoemd. De inzenders hebben deze vraag goed beantwoord en zelfs nog mooie aanvullingen van Elisabeth, Goethe en Sabine Bergman-Pohl  (het laatste staatshoofd van het vroegere DDR).

Tim's fietsvraag van vandaag is:
Welke hoort niet in dit rijtje thuis?

Ketwiesel
Pino
Koga
Tretts

Inzendingen kunnen naar p.deruijter@novagraaf.com (voor de mensen die willen inhaken).

Geen opmerkingen: