Pino-on-tour

Pino-on-tour

23 juli 2011

Trendelburg - Hann. Münden

Zaterdag 23 juli 2011 - Mooiste gedeelte langs de Weser (zegt men)
Trendelburg - Hamm. Münden - 62 km

Het is droog, wel bewolkt en een harde wind. Goed ingepakt vertrekken we. Het eerste deel van het traject gaat over een overhard pad door het bos, kilometerslang. Af en toe een venijnig klimmetje. Zo rijden we langs de Diemel. We komen door de grote plaats bad Karlshafen waar we de eerste koffiebreak met lekkernijen uit de konditorei houden. Het is bekend als de witte barokstad. Mooie statige gebouwen zoals het raadhuis en het invalidenhuis. We rijden de stad uit (naar waar we later achterkomen) eigenlijk aan de verkeerde kant van de Weser en moeten via een smal tunneltje waar max. 1 fiets tegelijk doorheen kan om vervolgense met z'n allen de fietsen een steil bosweggetje met onstakels omhoog te duwen. De weg klimt en daalt door het dikke bos en op een moment rijden we schuin boven de spoorbaan. We volgen de Weser aan de oostkant.

Tim houdt in zijn schrift bij welke dieren er door ons gespot worden. Twee rode wouwen vliegen bijvoorbeeld een tijdje op respectabele afstand boven ons mee.

Voor opa en oma: in Lippoldsberg is een mooie Stelplatz voor campers!

Na de lunchbreak in Oedelsheim met uitzicht op een geinig pontje zonder motor maar dat zich voorttrekt aan een kabelbaan boven de rivier gebruikmakend van de stroming. Echt handwerk, maar het functioneert.

Als we het plaatsje Reinhardshagen passeren aan de overkant van de Weser hebben we goed uitzicht op hele reeks mooie vakwerkhuisjes.

De tocht gaat het laatste deel verder over een fietspad langs de grote weg. Niet bijzonder. Als het deel van vandaag met veel bombarie het mooiste deel langs de Weser wordt genoemd, moeten wij bekennen dat dit enigszins teleurstellend is. Wel mooie delen maar niet zo bijzonder als men doet vermoeden.

Verwelkomd door het aanhoudende klokkenspel van het raadhuis arriveren we in de toeristische plaats Hann. Münden. De camping ligt dichtbij het oude stadsdeel en het centrum, temidden waar de Fulda en de Werra samenvloeien en verder gaan als de Weser. Veel kanoërs hier die van camping naar camping varen..

Om de interactie wat groter te maken ;-) met onze trouwe volgertjes is de dagelijkse rubriek, à la Lieve Marianne, "Tim's natuurvraag van vandaag" geboren.

Tim's natuurvraag van vandaag:

Welke hoort er niet in dit rijtje thuis?

Bosmuis
Boskever
Bospad
Rode bosmier

Stuur het antwoord wat jij denkt voor de nieuwe posting van morgen naar p.deruijter@novagraaf.com.

Het goede antwoord volgt morgen op de website. Gaston, wat zijn de prijzen? Wie het meeste goed heeft, krijgt een souvenir van onze reis.

Geen opmerkingen: