Pino-on-tour

Pino-on-tour

24 juli 2011

Hann. Münden - Eschwege

Zondag 24 juli 2011 - Dik ingepakt door het Werratal!
Hann. Münden - Eschwege - 57 km

Het heeft vannacht geregend. Maar als we opstaan is het gelukkig (even) droog. We stellen ons echter in op een koude, regenachtige dag. Croissantjes, maanzaadbroodjes en "coffee to go" worden smakelijk verorberd. Het is hier in Duitsland kennelijk een vaste gewoonte bij campings, in restaurants en dergelijke steevast de kinderen met snoepjes en lollies te belonen. Wat een straf denken Tim en Daan die rapper dan rap de bestellingen doen en betalen.

We verlaten de camping via het bruggetje over de sluis en maken nog een soort ereronde door de stad met haar vele vakwerkhuizen om aan de rechteroever van de Werra de Werratalroute op te pikken.

Na een kwartier begint het dan toch te miezeren. Hier blijft het bij en er is geen zware regenval. Dus we denken dit is toch wel te doen. Of je het wishful thinking wil noemen of gebaseerd op de kennis van de weerdeskundigen, na morgen (en onderweg lezen we in een krant mogelijk zelfs vanaf morgen) gaat de temperatuur omhoog richting 21-27 graden de komende dagen en blijft het droog.

Ondanks de relatief weinige kilometers doen we er toch lang over. Met name vanwege een uitgebreide lunchstop bij Am alten Stockmacher, naast de (nog enige Duitse) oude ambachtelijke wandelstokkenmakerij met internationale allure, ook een restaurant waar we overheerlijke bratwursten en schnitzels (van die goeie dikke) krijgen voorgeschoteld. We bunkeren alles weg en met een baksteen in onze buik beginnen we aan de middagetappe.

Als we op een gegeven moment bij een wegafzetting het vrije fietspad op willen rijden, attendeert de politie ons erop dat de grote weg is afgesloten voor het autoverkeer en is vrijgegeven aan enkel fietsers en skeeleraars. Zal wel de regionale jaarlijkse fietsdag zijn of zo. Lekker breeduit fietsen we op de weg. En het is druk, veel families en anderen zijn op de fiets ondanks het troosteloze weer. De rook komt boven de bomen uit, wat betekent dat de bratwursten al op de BBQ liggen.

Het is drooggeworden en we fiesten door een mooi afwisselend landschap, steeds glooiende langs de over van de Werra. Af en toe weer over gravelpaden en zelfs ook over een weidepad bestaande uit alleen twee wielsporen met gras ertussen.

Vandaag gaan we over de vroegere grens tussen Oost en West heen en sliingeren mogelijk ook weer terug het Westen in. Later maar eens bekijken hoe die grens vroeger nu echt gelopen heeft.

We komen om 17.00 uur aan op de camping in Eschwege. Snel onder de warme douche om op te warmen. Geen douchemuntjes deze keer, dus we kunnen lekker lang eronder blijven staan.

Het juiste antwoord van Tim's natuurvraag van gisteren is "bospad", omdat we hier overheen gereden hebben en het in de betekenis van het dier niet hebben gezien. De andere dieren hebben we wel gezien. Onder de vele  inzendingen bevinden zich goede antwoorden. Hou dit vol de komende dagen!

Tim's natuurvraag van vandaag:

Wat hebben wij niet gezien, een gokvraag. Één van de vier uitkiezen:

Lama
Albino-kangeroe
Duitse-herder
Indischegans

Inzendingen kunnen weer naar p.deruijter@novagraaf.com (out of office reply negeren).
Morgen weer het juiste antwoord. Diegenen die nog niet hadden meegedaan, kunnen gewoon inhaken. Het gaat om het aantal meeste goede antwoorden.

Geen opmerkingen: