Pino-on-tour

Pino-on-tour

21 juli 2011

Hamm

Donderdag 21 juli 2011 - Rust- en regeldag in Hamm

Na het ontbijt gaan we op weg naar de fietsenmaker. Twee mannen onderwerpen de slijtende achterband aan een grondig onderzoek en stelt behoorlijk stellig als diagnose dat er nog niet een nieuwe achterband op hoeft. Praag is te redden op deze band. Pas als de gele slijtageplekken veranderen in groene moeten we gaan denken aan een nieuwe band. Wel is het vreemd dat de slijtageplekken aan een kant zitten, hangen we teveel naar links of is er met een te zachte band gereden. Beide opties zijn niet erg snel denkbaar. De band is altijd minstens zo hard geweest als nu en de band is wat dit betreft in orde, aldus de fietsendoktoren. Los hiervan heeft de fietsenmaker maat 26' niet en zou een achterband moeten bestellen. Kortom, de tocht gaat zonder reparatie verder.

We hebben de zwemspullen meteen meegenomen en gaan direct naar Bad Reha Hamm een groot aqua- en wellness resort. Zwemkleding aan en direct naar de 95 m. snelle rode (hard op schouderbladen hielen en deels pikkedonker) en de wat kortere, langzamere, maar venijnigere (met scherpe bochten) blauwe baan. Met en zonder band krijgen we er gene genoeg van. Afwisseling wordt gevonden in het golfslagbad, het zoute warmwaterbad buiten en de bubblebaden.

Na drie en een half uur houden we het voor gezien.

Terug naar de hostel waar net twee andere fietsende Praaggangers arriveren. We laten ze binnen omdat er verder nog niemand aanwezig is en we delen ervaringen.

Morgen is het plan de trein naar Warzburg te nemen en ca. 25 km te fietsen naar de volgende camping. Anique heeft de etappes herberekend en hierdoor moeten we iets beter on track komen en hopen we ook wat eerder het mooie, zonnige weer tegen te komen. Eens kijken hoe het tandemvervoer in Duitsland gaat. Altijd weer even een spannend en onzeker moment.

De gisteren nat geworden en gewassen kleding is nog niet helemaal droog en drogen we onder de fohns (waar je helemaal onder kunt staan) in de badkamer.

2 opmerkingen:

wim zei

We hebben net met de Pino rond Bielefeld, Paderborn etc gefietst en daar ook veel met de trein geweest. Wij zijn enthousiast over de duitse treinen in die deelstaat. Veel ruimte meer dan in nederlandse treinen

Herma zei

Hoi Anique en familie,

Leuk om jullie fietsbelevenissen te volgen. Ik vind het een hele onderneming om naar Praag te fietsen, ben benieuwd wat jullie onderweg zullen meemaken. Veel succes en plezier, ik duim voor mooi fietsweer!

Groetjes Herma