Pino-on-tour

Pino-on-tour

16 juli 2011

Welles, nietes, welles, nietes. Slecht weer houdt ons in de greep!

Vandaag zou de dag zijn waarop we onze fietstocht naar Praag zouden starten. Maar de weersverwachting voor tenminste de hele komende week is bar slecht. Veel regen met nauwelijks zicht op verbetering. De weerwebsites laten cijfers zien van 1 tot 3, zware onvoldoende en niet uitnodigend. De weermensen zitten er wel eens naast, maar zo mis als deze voorspelling zullen ze het toch niet hebben? Als er ook maar iets van waar is, is het weer slecht genoeg om dagenlang nat en doorregend op de fiets te zitten en op campings aan te komen, waar je kleren niet meer droog kunnen worden. Als we dan nu de keus hebben, willen we dat wel graag voorkomen.

Na veel wikken en wegen de afgelopen dagen hebben dan gisteren uiteindelijk de knoop doorgehakt en besloten de vakantie een week op te schuiven. Of mocht het weer onverwacht beter worden, dan gaan we op stel en sprong alsnog.

De fietstassen zijn al gepakt, dus het is enkel het juiste moment afwachten en dan kunnen we vertrekken.

Enige frustratie valt bij ons niet te ontkennen. Hoezo slecht weer? Temperatuur aangenaam en geen regen. Moeilijk te bevatten dat het weer vanaf later vandaag gaat omslaan. We willen zo graag die vrije, blije wereld in!!

Maar wat is dat? Wie tikt daar tegen het raam? We gaan naar buiten om te kijken. Het is begonnen te regenen. We zijn nog nooit zo blij geweest. Bevestiging van een juiste keuze. Natuurlijk blijft het wrang dat het slechte weer ons nu zo in zijn greep houdt. Maar het buitje is van korte duur en het is prachtig fietsweer...Welles, nietes, welles, nietes, het gaat nog even door.

Nou we bekijken het per dag en zien nu wel wanneer we gaan...wordt vervolgd.

1 opmerking:

Anoniem zei

Goede beslissing jongens, het was geen fietsweer vandaag.

Groeten van Martijn de Ruijter