Pino-on-tour

Pino-on-tour

26 juli 2011

Creuzburg

Dinsdag 26 juli 2011 - Rustdag in Creuzburg

Is het rustdag, begint om half zeven de shovel van de lokale en hier om de hoek staande steenfabriek met veel lawaai zijn steentjes in een kiepwagen te mikken. Het is maar af en toe, dus we doezelen verder tot een uurtje of acht. Het zonnetje schijnt en het is lekker zitten (intussen horen we de shovel niet meer).

Ontbijt halen we bij de supermarkt en de bakker.

Om 10 uur melden we ons bij de kanovertrekplaats van de campingbaas. Het is er een uitgelezen dag voor om tweeëneenhalf uur in een mooie, blauwe kano de rivier af te glijden.

Met zonnebrand ingesmeerd, de spullen in een waterdichte zak en iedereen een peddel.

Bij de eerste brug links houden, anders komen we vast te zitten in de stenen. Net zoals een paar andere kanovaarders, die niet goed opletten. Onderweg trotseren we een paar kleine stroomversnellingen. Joehoe!

Het is toch weer anders om vanaf het water de omgeving in je op te nemen. Spreken net een 76-jarige man die alleen van hier naar Bremen is gekanoed. Respect!

We meren aan op een steenbank (geen zandbank) om te picknicken.

Af en toe maken we een pirouette op het water om de spanning erin te houden. Sommigen onder ons vinden het allemaal best spannend.

Teruggebracht op de camping luizen we de middag door. Spelletjes doen, praatje met deze en gene maken, wandeling door de stad en bezoek aan de burcht.

's Avonds koken we (sinds enige tijd) een maaltje voor de tent. Het is lekker weer om buiten te toeven.

De goede antwoorden op Tim's natuurvragen van gisteren zijn:

Vraag 1: de rat en de reuzenpad hebben wij niet gezien. De overige dieren hebben wij echt gezien, zelfs de vijf kamelen van het circus die langs het fietspad stonden te grazen.

Omdat menigeen van de inzenders de bonusvraag van gisteren niet heeft opgemerkt dan wel onbeantwoord heeft gelaten, bij deze een herkansing. Het antwoord volgt morgen.

Tim's natuurvraag van vandaag:
Zet de volgende rivieren in de volgorde waarin wij ze zijn tegen gekomen.

Werra
Diemel
Lippe
Weser

Op veler verzoek is het gokgehalte hiermee veranderd in moeilijkheidsgraad. ;-0

Geen opmerkingen: