Pino-on-tour

Pino-on-tour

1 augustus 2010

Attuech - St. Hippolyte-du-Fort

Zondag 1 augustus 2010 - Kink in de kabel maar uiteindelijk rust in de tent!
Attuech - St. Hippolyte-du-Fort 20 km

Gisteren schreven we nog lekker een rustdag op de camping in Attuech te houden. Helaas loopt het anders. Een licht baalmoment, want wat anders nooit een probleem is, we kunnen niet een tweede nacht op dezelfde staplaats blijven. Die is namelijk gereserveerd en de camping is kennelijk helemaal vol. Opties: of verkassen naar een plek in de volle zon of iets meer in de schaduw maar wat meer op een parkeerplaats lijkt. In geen van beide hebben we trek en de moeite om op te breken en op te bouwen op deze camping is even groot om elders op een andere camping neer te strijken, ca. 20 km verderop. Het is een gok of het goed uitpakt, want nu weten we dat we een zwembad hebben en we weten niet wat we bij de volgende camping zullen aantreffen.

We kiezen er voor om die 20 km te gaan fietsen naar de volgende camping. Het is even moeilijk voor Tim en Daan (en in iets mindere mate voor ons) om deze teleurstelling te verwerken. Het is intussen al 12 uur, want uitgeslapen hebben we wel.

Het is meteen goed warm en het eerste stuk fietsen we op de GPS naar de route, waar we gisteren van zijn afgeweken, toe. Survivallen over een klein weggetje door een wijngaard, waar we de fietsen even over een kleine barricade moeten duwen, en vervolgens via een steil weggetje door het gehucht Massilargues om op de track te komen.

Het is alleen maar stijgen in de zinderende hitte. Overigens hebben Tim en Daan geen last van de hitte. Wij ook niet (altijd), maar als je stilstaat druipt het zweet van je af.

Er worden liedjes gezongen en moppen getapt onderweg en zo klimmen we verder. In het plaatsje Durfort drinken we bij een bar en krijgen Tim en Daan een reuze Mr. Freeze (je kent ze wel, van die waterijsjes waarvan je het plastic zakje aan de bovenkant moet openknippen).

Nog even door en dan dalen we een steil weggetje naar beneden af (morgenochtend weer naar boven) naar de ingang van een fantastisch gelegen, rustige camping MET ZWEMBAD! Een plek om nog een keer terug te komen.

Prima! Dit geeft weer een lekker gevoel en de middag brengen we in het zwembad door. Ook wordt de wasmachine ingeschakeld. Eind goed al goed van deze dag.

Geen opmerkingen: