Pino-on-tour

Pino-on-tour

7 augustus 2010

Ille-sur-Tet - Maureillas-las-Illas

Zaterdag 7 augustus 2010 - De generale repetitie!
Ille-sur-Tet - Maureillas-las-Illas 42 km

Een woelige nacht gehad. Tim reist in zijn slaap 's nachts door de hele tent, en bokst ons af en toe een blauw oog (dat doet ie overigens de hele vakantie al hoor). Het is warm 's nachts en dan toch wel benauwd met z'n vieren in de tent. Het wordt er niet beter op als vroeg in de ochtend de trein voorbij raast, hemelsbreed 20 meter van ons vandaan. Gevoelsmatig lagen we op het spoor. Overigens gisteren gooide Daan de frisbee over een hele hoge confiferenheg net langs het spoor en die (de frisbee) moeten we hier achterlaten.

Vandaag een korte etappe met een serieus te noemen col van 314 m (komend van het laagste punt vlak voor Thuir van 90 m). Maar we kunnen rustig aandoen en slaan goed in bij de bakker waar het storm loopt. We gaan op het terras zitten en drinken koffie erbij.

Eerst ca. 10 km vlak tot licht dalend door perzik- en nectarineboomgaarden. Uiteraard proeven we een perzik. Daarna de volgende 8 km licht stijgen en dan aan de Col de Llauro beginnen, 8,5 km lang tot de top van 314 m hoog.

Onderweg stoppen er twee busjes Fransen en stappen 10 mensen uit die ons spontaan een staande ovatie geven. Bravo! Bravo!

Dit deel van de rit gaat door een gebied met kurkeiken. Van de onderste helft van de stam van de eikenbomen wordt het schors eraf gehaald. Wel een apart gezicht die gescalpeerde bomen.

Het is een hele warme dag, de wind is verdwenen en er valt geen wolkje aan de lucht te bespeuren. Onderweg ruilen we met een paar andere Nederlanders die met de auto reizen en over een koelbox beschikken een fles lauw water tegen een fles koel water. De fonteinen in de dorpen lijken opgedroogd en kunnen ons de gewenste koeling niet geven.

We ontmoeten nog een Nederlands stel op de fiets dat ook vandaag naar Maureillas gaat en morgen de oversteek naar Spanje gaat maken. Op een pleintje in het dorpje Vives blijven we in de schaduw van de bomen even staan kletsen en hebben hier onze lunch.

Om 14.00 uur komen we op de camping aan en hebben nog de hele middag voor zwemmen, spelen, rustig zitten, boodschappen doen, voor de tent hangen, koken etc. etc. Lekker relaxen en ons langzaam mentaal klaarmaken voor de Pyreneeenetappe van morgen naar 715 m. Maar ook dat zullen we wel voor elkaar krijgen. Morgen de laatste fietsdag.

Geen opmerkingen: