Pino-on-tour

Pino-on-tour

1 augustus 2010

Gagnières - Attuech

Zaterdag 31 juli 2010 - Venijnig door de wijngaarden!
Gagnières - Attuech 64 km

We denken dat het vandaag een over het algemeen makkelijke, vlakke etappe zal worden met een paar kleine, korte klimmetjes (waar we onze handen niet meer voor omdraaien).

We doen daarom lekker rustig aan van de camping, via het ontbijt bij de bakker (wel knetterhard stokbrood) in het dorp tot aan de eerste, lange tussenstop op een alleraardigst terrasje in St. Julien-de-Cassagnas.

De rit is echter daarna venijnig te noemen, omdat een deel gaat over weliswaar prachtige smalle weggetjes tussen de uitgestrekte wijngaarden door, maar het directe gevolg is dat er een niet te tellen hoeveelheid afdalinkjes en klimmetjes zijn. Niet lang, maar wel behoorlijk steil. Afdalen gaat snel en onderaan in de kom is meteen de snelheid er weer uit en gaan we in de eerste versnelling omhoog. Uiteindelijk verstrijken de kilometers.

Het is overigens weer een hete dag en het boerenlandschap doet intussen mediterraan aan. In meerdere mate zien we cipressen en constant zijn we in gezelschap van de vele tjirpende krekels.

Rond 18.00 uur komen we op een verrassend aangename camping in Attuech aan. Een duik in het zwembad en pizza eten. Daarna frisbeeënd naar het vismeer en de rivier lopen en met platte stenen over het water scheren. Daar zijn Tim en Daan wel even zoet mee. We zijn getuige van een prachtige zonsondergang met in de verte de donkere contouren van bergen. Vlak voor het slapen schijnen Tim en Daan met de zaklamp in de lucht op zoek naar de rondvliegende vleermuizen.

We besluiten hier morgen ook te blijven. We hebben immers nog een paar rustdagen op de plank liggen.

Geen opmerkingen: