Pino-on-tour

Pino-on-tour

4 augustus 2010

Canet - Villeneuve-lès-Béziers

Dinsdag 3 augustus 2010 - Niets is wat het lijkt!
Canet - Villeneuve-lès-Béziers 72 km

Vandaag staan we op met het beeld om vanmiddag op tijd aan het strand aan de Middellandse Zee (officieel de Golfe du Lion) te liggen en morgen daar een rustdag te houden.

Om bij de track te komen moeten we eerst een paar kilometer pal tegen de wind in. Harde windkracht 5 vanuit het noordwesten. Daarna buigen we af en hebben we de wind vol in de rug. Vliegend ruiken we de zeewind al. Met een maximumsnelheid (dit keer geen foutje) van 63,2 km/u in een lange lichte afdaling! De uitgestrekte wijngaarden flitsen voorbij en zo dalen we af naar zeeniveau.

Vroeg in de middag komen we aan in Vias(-Plage) en gaan we op zoek naar een camping die zo dicht mogelijk bij het strand ligt. Er zijn hier wel minstens 30 campings, maar het schrikbeeld van al de duizenden aanwezige toeristen in dit deel bevestigt dat, ook na hulp van een aardige baliemedewerkster die een belrondje naar andere campings maakt, er zelfs geen plekje is voor ons en onze kleine tent. Teleurstelling natuurlijk en we zijn gedwongen een camping meer landinwaarts te vinden. Maar we schakelen snel om en pakken het jaagpad langs het Canal du Midi op waar veel fietsers te bekennen zijn. Nu wel met volle tegenwind, maar het valt uiteindelijk mee als we een kleine 15 km later bij de camping in
Villeneuve-lès-Béziers aan. Deze camping is weliswaar ook vol, maar heeft altijd een strookje gras beschikbaar om de hier regelmatig aankloppende fietsers een plekje voor de nacht te bieden. Lekker plekje en morgen blijven we hier ook (echt waar).

Verder het gebruikelijke ritueel: zwembad, voetballen, eten (direct aan het kanaal), etc.

Geen opmerkingen: