Pino-on-tour

Pino-on-tour

16 juli 2016

Gaan we of gaan we niet? We gaan!

Dag lieve mensen,

Woensdag is het zover, dan gaan we aan onze volgende fietstocht beginnen. Het is Salzburg - Venetië geworden. Van schnitzel naar pizza, maar naast lekker eten en drinken natuurlijk ook prachtige natuur en cultuur.

We hebben ons weer (de vorige keer waren de tochten naar Barcelona en Pisa) laten inspireren door Paul Benjaminse. De door hem uitgewerkte route, maar zeker ook zijn leuke verhalen met informatie en tips rondom de route maken het nu al een waar genot.

De voorpret is al in volle gang. Vandaag de fietsen helemaal nagelopen en samen met buurman Ben (altijd handig zo'n buurman die alle soorten gereedschap heeft en heel handig is) de kettingen verlengd. Tim en Daan zijn zo groot geworden ;-) dat de lengte van de ketting niet meer toereikend was. De buis van de Pino moest ook worden uitgeschoven. Improviserend is er een pvc buisje om de ketting heen gemaakt zodat er geen met olie besmeurde benen komen.

Wat moest er verder gebeuren? Eigenlijk niet veel meer, een paar maanden geleden zijn de fietsen namelijk helemaal opgeknapt door de fietsenmaker en zijn vooral alle draaiende delen vervangen. De oude hadden genoeg kilometers erop zitten.

Oh ja, een kleine complicatie; Tim heeft vorige week een middenvoetsbeentje gebroken en loopt nu rond op een speciale sandaal. Fietsen zou moeten kunnen zei de arts. Dinsdag nog wel controle en we hopen dat het er goed genoeg uitziet....fingers crossed!

Dit jaar gaan er niet met de tent op pad maar gaan we 'light' van hotelletje naar hotelletje. Kick off in Salzburg: Villa Trapp, het huis van de beroemde Sound of Music familie Von Trapp. Het risico bestaat dat we twee weken lang de melodie van Do Re Mi in ons hoofd hebben, als dat niet nu langer geval is...

Zing maar mee....

Do Re Mi Fa So La Ti, ok I'll make it easier for you,
Do, a deer, a female deer
Re, a drop of golden sun
Mi, a name, i call myself
Fa, a long long way to run
So, a needle pulling thread
La, a note to follow So
Ti, a drink with jam and bread
and that brings us back to Do-oh-oh-oh

We hebben er weer veel zin in en gaan vast mooie fietskilometers door twee heerlijke landen tegemoet. Hopelijk kunnen alle volgers van onze belevenissen meegenieten. Ben je nog geen volger, meld je dan aan (aan de rechterkant van deze blog) om elke keer dat er iets gepost wordt een berichtje te ontvangen.

Anique, Pieter, Tim en Daan



Geen opmerkingen: