Pino-on-tour

Pino-on-tour

28 juli 2016

Dag 6 - Möllbrücke - Villach 55 km

Opgestaan en een ontbijt wat ook weer te wensen overlaat genuttigd, pakken we in en gaan we naar de receptie, in nog een poging om de cheffin te spreken. Ze is er niet en het overige personeel probeert haar op haar mobiel te bereiken. Eindelijk lukt dat en ze vertellen onze klachten. Aniques volharding zorgt ervoor dat we 60 euro van de prijs afkrijgen. We geven de mensen mee om er wat mee/aan te doen.

Daan heeft bultjes op zijn arm en misschien is hij overgevoelig voor de zonnebrand. Bij de apotheek kopen we nieuwe.

We fietsen over mooie rustige weggetjes, weg van de auto's, tussen koeien en maisvelden en weilanden. De vele verschillende bloemetjes staan in alle kleuren in bloei. We gaan de Drau volgen en gaan in Spittal an der Drau Tim aan de apfelstrudel helpen.

Het us een heerlijk vlakke route en kunnen snel kilometers maken. De kruissnelheid ligt op ongeveer 20 km/u. Voelden de benen de eerste paar dagen nog niet altijd even goed, daar zijn we nu doorheen en de toegenomen sterkte is goed merkbaar. De gang zit er goed en in een tandemtreintje vliegen we voort. Onderweg stoppen we voor, hoe kan het ook anders weer voor een apfelstrudel, en we hebben geluk want het begint net te regenen. Als we uitgegeten en uitgedronken zijn is de regen gestopt. Helaas 15 km voor Villach begint het weer te regenen, en goed ook. Omdat de temperatuur goed is, trekken we geen regenkleding aan en knallen we door over de intussen modderig geworden onverharde paden met de aaneengesloten langgerekte plassen. Anderen hebben er meer moeite mee en we schieten ze voorbij. Wij voelen ons in ons element en de modder op onze kuiten doet ons niets. Wij weten immers dat in Villach een luxe suite op ons wacht.

In Hotel Post aangekomen belanden we in onze suite, 80 m2 met twee badkamers, een met bubbelbad en een met massagedouche (of zoals Daan hem noemt de neveldouche), minibar en dakterras. Dit heeft Anique weer prima geregeld!! We zitten midden in het centrum en helemaal opgefrist duiken we de festiviteiten van het aan de gang zijnde cultuurfestival in. We vermaken ons tot 0.00 uur.

Geen opmerkingen: