Pino-on-tour

Pino-on-tour

22 juli 2016

Dag 1 - Baarn - Utrecht (fiets 26 km) en Utrecht - Salzburg (trein)

Helemaal bepakt en bezakt, hebben we niets vergeten? We zien het wel. We trekken de deur achter ons dicht en gaan er eens lekker voor zitten. Het voelt voor ons toch altijd bijzonder om deze manier op reis te gaan. Vaak hoorden we op vorige reize onderweg dat we over paadjes reden waar zelfs de lokale bevolking nauwelijks gebruik van maakten. Nu op het eerste stuk naar Utrecht willen we niet zeggen dat we over desolate weggetjes rijden maar zo dicht bij huis toeren we op een voor ons weer nieuwe route. Leuk dat dat zo al begint!

Het is bloedheet, meteen een van de warmste dagen in zomers Nederland. Ondanks dat we grotendeels door het bos rijden vindt het zweet al makkelijk zijn weg over de gebaande paadjes naar beneden. Als je in fietskleding, dunne shirtjes en fietsbroeken met zeem, rijdt wordt het zweet makkelijker en beter afgevoerd. We dachten, ach dat stukje naar Utrecht dat maakt niet zo veel uit dus we kunnen wel onze normale kleding. Fout en doen we nooit meer! Gewoon de fietskleding direct aan, ook al is het maar weinig kilometers.

De trouwe volgers weten dat we nooit alleen met ons vieren op pad gaan. Daan zorgde er altijd voor dat er allerlei (knuffel)vriendjes meegingen.

Wie een beetje het nieuws heeft gevolgd en op de hoogte is van de nieuwste rage, ook Daan en Tim zijn erdoor bevangen en spelen Pokemon Go. We proberen dat het niet te veel gaat overheersen maar dat lukt natuurlijk maar in beperkte mate. In het bos, bij vijvers en zelfs bij een verzorgingstehuis voor ouderen moet er even gestopt worden on pokemon te vangen. Oftewel Daan heeft al zijn honderden pokemon vriendjes meegenomen...

In de trein zetten we de Pino's op hun plek, het is zoals gebruikelijk even passen en meten. Aardig doen en lekker wegkletsen met de conductrices helpt. Blijven lachen en samen lossen we het op. Twee tandems blijft er indrukwekkend uitzien en levert vaak wat moeilijk kijkende mensen op. We zijn het gewend en ook nu weer komt het allemaal goed. We zoeken onze slaapcoupé op. 's Nachts dommelen we en vallen we uiteindelijk in slaap om in de ochtend in München te ontwaken. De trein heeft wel een half uur vertraging opgelopen als gevolg van wegwerkzaamheden en het is maar goed dat we voor een ruime overstaptijd hebben gekozen. Zo schieten we vloeiend de trein naar Salzburg in en ontbijten we in de restauratiewagon. Om 10.00 uur arriveren we in de relaxte omgeving van deze mooie stad, bekend natuurlijk als geboortestad van Mozart en de prachtige barokgebouwen met op de berg het kasteel dat boven de stad uittorent.

Langs de rivier de Salzach fietsen we naar onze overnachtingsplaats: Villa Trapp waar de beroemde familie Von Trapp heeft gewoond. Foto's met beelden van vroeger en een inrichting  met mooie meubelen (deels nog authentiek) zorgen ervoor dat je je midden in de bijzondere sfeer waant. Wjj slapen on de Captain's suite.

We duiken het centrum in, bekijken bezienswaardigheden, eten heerlijk in een klein, heel onopvallend restaurant dat je zelf nooit gevonden zou hebben (lang leve trip advisor).

De welverdiende nachtrust.....

Geen opmerkingen: