Pino-on-tour

Pino-on-tour

5 augustus 2011

Zadni Treban - Praag

Vrijdag 5 augustus 2011 -
Zadni Treban - Praag - 35 km

Vroeg op. We willen nu dolgraag naar Praag, zo in het zicht van de finish. Maar het komt ook omdat we vannacht en vanochtend vroeg treinen, vrachtwagens en ronkende vliegtuigen voorbij hebben horen komen.

Op het toilet weer hetzelfde gebruik. Deurtje niet op slot maar dicht is bezet, deurtje open is vrij. Trek dus niet zomaar een deur open!

We nemen afscheid van Herman en Corrie, die vertrekken weer eerder en rijden na Praag nog verder via Dresden terug naar NL. Goeie reis verder!

Bij de Coop doen we boodschappen en daarvoor op een bankje, gadegeslagen door de lokalo's, nuttigen wij ons ontbijt.

Dan gaan we op pad voor het laatste stukkie. Langs de rivier de Berounka fietsen we van het ene plaatsje naar het andere. Je merkt dat het al wat dichtbevolkter is hier. Een soort randstad van Tsjechië zou je kunnen zeggen. Toch volgen we niet alleen de grote weg, maar ook nog steeds grote delen fietspad. Meermalen wisselen we via fiets-/auto-/spoorbruggen van oever. Bovenop een berg zoeken grote dikke, donkere rookwolken hun weg naar boven. Af en toe horen we knallen. Is men iets aan het opblazen of zijn de knallen het gevolg van vuur? Even later horen we sirenes en worden de rookwolken minder.

We rijden tussen de golfbanen door richting de buitenwijken van Praag.

De laatste 13,5 km rijden we langs de Moldau naar het centrum. Veel mensen zijn hier aan het skeeleren, joggen en fietsen. Je krijgt een beetje het gevoel van binnenkomst op de laatste dag van de Nijmeegse vierdaagse (al hebben wij die niet gelopen). Het is wel kicken om zo de binnenstad in te rijden.

Om 12.30 uur klokken wij de finish op het grote plein bij de astrologische klok. Doel bereikt met een groot gevoel van tevredenheid!

100 m verder is ons hotel. We checken in. Omdat de kamer pas over een half uur klaar is, vertoeven we op het terras.

De fietsen krijgen een plekje op de binnenplaats. Of we wel een slot hebben om ze vast te maken.

De "Anique-actieprijskamer" overtreft alle verwachtingen. We openen de deur met de letters "V.I.P" erop en komen in een hal die doorgaat via een kamer ensuite deur naar een balzaal van een kamer. Grote badkamer met, daar is ie weer, een heerlijk bubblebad.

We frissen ons op en gaan de stad in om wat toeristische highlights te bekijken. Via het plein naar de Nicolaaskerk, eerst nog bij één van de kraampjes een Praagse worst nuttigen, om de Joodse begraafplaats heen lopen want er staat een gigantische wachtrij om naar binnen te komen, door naar de Karelsbrug. Tim en Daan zijn onder de indruk van het werk van de vele tekenaars.

Om 18.00 uur staan we tussen alle andere toeristen die in drommen zijn komen aansnellen bij de astrologische klok. Indrukwekkend stukje techniek.

We eten op het terras van een goed Italiaans restaurant (incl. dessert van fruit in chocoladefondue) en gaan daarna de prijzen voor de top 3 deelnemers van de prijsvraag kopen.

De antwoorden op Tim's vragen van gisteren zijn:

1. 10 cm grote slakken
2. Antwoord C) Duitsland: naaktslakken, Tsjechië: naaktslakken en slakken met huis gezien.

Vandaag Tim's afsluitende finalevragen met kans op dubbele punten! Doe nog even jullie best, de stand kan nog veranderen!

1. Hoe heet de grootste rivier van Tsjechië?

2. Hoeveel kilometer hebben wij van Baarn naar Praag gefietst?

Morgen nemen wij om ca. 18.30 uur de trein naar Utrecht/Amsterdam. Wij zullen van Utrecht naar huis fietsen en naar verwachting tussen 12.00 en 13.00 uur thuis aankomen.

Er staan weer nieuwe foto's op de website.

Geen opmerkingen: