Pino-on-tour

Pino-on-tour

1 augustus 2011

Marktredwitz - Cheb (CZ)

Maandag 1 augustus 2011 - Halve rustdag!
Marktredwitz - Cheb (CZ) - 28 km

Ontbijt met op verzoek (van met name Tim) gemaakte eieren met spek. Dit vormt een goede bodem.

Rustig laden we alles op de fiets, kopen de noodzakelijke eet- en drinkwaren naast het station tegenover het hotel en rijden de stad uit.

Vandaag een halve rustdag. We koersen naar de camping bij Cheb. 28 km maar. Dat is het plan.

Het is nog bewolkt, maar de temperatuur is OK om te fietsen. Via rustige wegen en fietspaden door weilanden, af en toe een hellinkje, rijden we door een stadje aan de voet van het Fichtelgebergte dat vroeger levendige porseleinhandel en mijnbouw had. We zien dat porselein er nog wordt gemaakt.

Het laatste stuk Duitsland gaat over een onverhard fietspad. Dalend komen we bij de grens met Tsjechië. Er is niemand anders dan wij. Stilte. We zijn net uit het bos gekomen. Voor ons zien we glooiende weilanden met vele soorten wilde bloemen en aan de randen bomen. Het fietspad aan de  Tsjechische kant van de grens is goed geasfalteerd (subsidie gehad?). Er staan nog oude grenspalen met D respectievelijk C die de vroegere grensmarkering aangeven. Nu staan er ook twee granieten letters "EU" van ca. een meter hoog en nog een ander monument, een obelisk.

Het is warmer geworden, dus het ziet er naar uit dat het hogedrukgebied terrein wint. We rijden verder op de vluchtstrook van een grotere, weliswaar rustige, glooiende weg en slaan na een paar kilometer linksaf naar de camping aan een meer. Het is 13.00 uur, dus we hebben lekker nog veel tijd om te vissen (helaas deze keer geen prijs), te spelen op/met het zand bij het meer. Lekker in de blote bast, de zon brandt bij vlagen fel.

We hebben nog geen Tsjechische kronen kunnen tappen, maar euro's (uiteraard tegen een voor ons minder gunstige koers) worden de campingcheffin geaccepteerd.

De WC's en douches zijn agenebbes. Het ziet er allemaal oud en afgebladderd uit. Een verfje kan toch op z'n minst wel? De douchekop hangt niet aan de muur en moet je met één hand vasthouden. Deuren kunnen niet worden gesloten. Gras mag her en der ook wel gemaaid worden. Ook moet je hier je eigen WC papoer meenemen (gelukkig hebben we altijd een rolletje achter de hand). Er moet nog veel gebeuren hier om op een hogere standaard te komen. Tim en Daan zijn danig onder de indruk (wij ook trouwens) en wij proberen het verschil tussen de Nederlandse en Tsjechische economieën uit te leggen. Een wereld van verschil en we zijn benieuwd wat we de komende dagen gaan aantreffen.

We maken pannenkoeken; meel zat nog in de tassen en moet zo richting het einde van de tocht ook opgesoupeerd worden.

Antwoord op Tim's kanovraag: wij hebben in een (overwegend)blauwe kano gevaren.

Tim's merkenvraag van vandaag is: door welk plaatsje en (bekend) porseleinmerk zijn wij vandaag gereden? Een vraag van de buitencategorie :-0

Succes en we genieten ervan de reacties op de vragen binnen te krijgen!

Geen opmerkingen: