Pino-on-tour

Pino-on-tour

7 augustus 2011

Praag - Baarn

Zaterdag 6 en zondag 7 augustus 2011 - Met de slaaptrein terug!
Praag - Baarn (trein Praag - Utrecht en 22 km op de fiets van Utrecht naar Baarn)


Zaterdag brengen we in Praag door. Niet al te veel slenteren maar ergens in de schaduw een goed plekje zoeken, want het is best warm. Zoals in de shopping mall met, naar zo laat de gevel van het gebouw weten, 200 winkels. En later op een terras. Zo rond 16.00 uur zijn we in het hotel om de bagage op de fiets te laden en ons klaar te maken voor het korte stukje naar het centraal station.


Daar aangekomen, ruim op tijd want we willen geen enkel risico nemen en zeker weten dat we vanaf het centraal station vertrekken en niet van het andere station Praag Holesovice, eten we nog wat. De andere Nederlanders met de voor de fietswagon gereserveerde plekken arriveren ook.


De tijd verstrijkt en 20 minuten voor vertrek zien we op het vertrektijdenbord dat de trein van perron 7 zal vertrekken.


Er is geen lift waar onze tandems in passen, dus nemen we ze mee op de roltrap. Dat gaat ook goed, als je maar de remmen slim gebruikt en de roltrap en de banden het werk laat doen.


De trein rijdt het station binnen en we zien onze wagons, nr. 174 de fietswagon en nr. 172 onze slaapwagon. De fietsen kunnen makkelijk in de wagon, het is wel goed dat we vier fietskaartjes hebben gekocht om die ruimte te gebruiken. Op slot en vastgesjord moeten ze de reis goed kunnen doorbrengen.


We vinden onze slaapcoupé en installeren ons. Tim en Daan zitten binnen no time op het bovenste bed om daar te spelen. Om 18.31 uur vetrekt de trein en zien we nu vanachter het raam het Tsjechische landschap voorbijglijden.


De duisternis valt en we maken ons klaar voor de nacht. op de kadans van de trein vallen we allemaal in slaap. Om een uur of 12 's nachts in Berlijn, zo zien we de volgende ochtend aan de treinkaartjes op de fietsen, zijn er nog twee fietsen met bestemming Eindhoven bijgekomen. Er kunnen dus in totaal 8 gewone fietsen mee in de fietswagon (als je nog een doorloop vrij wilt houden), nu 4 fietsen en 2 tandems.


Niet eens slecht geslapen, worden we weer wakker. In Utrecht stappen we uit de trein. Normaal gesproken zou de trein doorrijden naar Amsterdam, maar door werkzaamheden aan het spoor wordt Utrecht nu het eindstation.


De reis is voorspoedig en zonder problemen verlopen en we zijn klaar om het laatste stukje van Utrecht naar Baarn te fietsen. 22 km. Ook hier weer, de laatste kilometer worden we nog even natgeregend.


Om 12.30 uur rijden we onze straat binnen en worden we door het ontvangstcomité onthaald. Heerlijke taart volgt, tezamen met de bekendmaking van de winnaars van Tim's quiz: Gonda op de 3e plaats en gedeeld 1e opa Bart en het andere opa/oma duo Ger en Trijnie. De souvenirs uit Praag (zullen) worden uitgereikt. Opa Bart heeft voor bekers voor Tim en Daan en herderkingsschaaltjes voor paps en mams gezorgd.

De antwoorden op Tim's finalevragen zijn:
1. Moldau
2. 1064 km gefietst van Baarn naar Praag.


Deze reis is weer een hele mooie ervaring voor ons gezin geweest en we hebben weer leuke en gezellige medevakantiefietsers ontmoet met wie we over en weer ervaringen, tips en trucs hebben uitgewisseld. Benieuwd wat de volgende bestemming zal worden.


Met plezier hebben wij weer dit vakantieverslag gemaakt. Dank aan al onze trouwe volgertjes die ons supporten.


Tot een volgende keer!
Anique, Pieter, Tim en Daan

Geen opmerkingen: