Pino-on-tour

Pino-on-tour

2 augustus 2016

Dag 9 - Venzone - Maniago 53 km

Italiaans ontbijtje. Cappuccino en keuze uit zoete croissants met marmelade of ham en kaas. Wij houden het bij het zoete. Chris als ongeleid projectiel (:-)) komt weer terug want hij is z'n helm vergeten. We verlaten Venzone door de poort in de stadswal en mogen al meteen even klimmen. We gaan dicht langs de Dolomieten die blijvend indruk maken. Het heeft wel iets magisch, die bergen. Dalend en stijgend over een kleine rustige weg. Het is alweer behoorlijk warm geworden en het geluid van krekels is duidelijk hoorbaar. Plotseling zien we Chris en Titia staan en dat wordt weer kletsen :-)
We zien onder ons een prachtig blauw meer met kristalhelder blauw-groen water: lago di Cornino. Het hele jaar door is de temperatuur van het water 8 graden. Hoog boven de bergtoppen zwermen tientallen vale gieren en ook de ijsvogel huist hier. Daan en Pieter klauteren via een niet geheel ongevaarlijk bospad naar de rand van het meer om het van dichtbij te zien en te voelen.

Terug op de fiets klimmen we verder naar het plaatsje Pinzano, goed werken voor ons. Gezellige cafeetjes ontbreken hier maar bij een kleine supermarkt kopen we broodjes, rosbief, melk, fris, bananen, chocola, chips, ijsjes en zo komen we na een lunch op een bankje wel weer een paar uur door.

De fonteinen die we onderweg tegenkomen helpen ons door de hitte. Hoofden, armen, petten, alles gaat onder het koude water.

Wij slapen vannacht in Maniago en moeten nog even doortrappen. We verlaten even de wegen op de rand van de Domomieten en rijden door wat vlakker landschap via Lestans en Sequals. Vlakker betekent niet makkelijker. Het is een pittig stuk vals plat omhoog en zonder schaduw in de buurt zijn dit lastige kilometers. Bij Colle buigen we toch maar rechtsaf richting de bergen en zo klimmen we naar Maniago waar we een heerlijke albergo hebben direct aan het grote plein. We merken dat we zo zuidwaarts zijn gekomen dat het water uit de kraan minder betrouwbaar is geworden. Vanaf nu alleen water uit flessen drinken. Wandelen door het stadje, pizzeria en ijs. Mooie afsluiting van de dag.





Geen opmerkingen: