Pino-on-tour

Pino-on-tour

4 augustus 2016

Dag 10 - Maniago - Conegliano 57 km

Een van de heerlijkste ontbijten van deze vakantie. Zegt u maar wat u wilt hebben en we maken het voor u. OK, dat wordt dan graag een broodje ham, twee broodjes rosbief, vier roomcroissantjes, twee maal yoghurt met vers fruit, drie maal versgeperste jus d'orange, chocolademelk, twee cappuccino, lemon soda. Heerlijk smikkelen geblazen!

Om 10.45 uur laten we het grote plein achter ons en rijden via nauwe straatjes en voordorpjes Maniago uit. Eerst nog een paar kilometer klimmen en dan moeten we volgens ons (waarschijnlijk, maar we hebben het vaker mis gehad) alleen "vlak" en naar beneden. De afdaling naar zeeniveau is ingezet.

De zon doet al snel zijn werk en het belooft warm te worden. We slaan snel voldoende water in bij de lokale supermarkt.

In een van de volgende plaatsjes zien we Chris en Titia in de schaduw aan een hapje zitten. Zij hebben er vandaag al 15 km meer op zitten dan wij omdat zij gisteren voor Maniago overnachtten.

Over rustige weggetjes, langs zonnebloemvelden (soms de zonnebloemen helemaal verwelkt - is dat nu de bedoeling of is het te droog?) en maïsvelden, door schaduwrijke bossen en zonnige wijnvelden rijden we naar Aviano. We passen leuke kleine dorpjes met pittoreske straatjes. De bordjes van de fietsroute München - Venetië waarop we nu rijden zijn niet goed te volgen. Op een landweggetje waar je alleen rechtdoor kunt staat wel een bordje, maar juist op die bijsprong is het wel prettig te weten met zekerheid welke kant we op moeten. Gelukkig hebben wij onze GPS bij de hand en rijden comfortabel zonder fout rijden de goede weg in, tussen twee gebouwen door uit een een parkje komend en eindigend op het plein. Wij hebben onze neus nog niet laten zien op het plein of, wel nadat Tim en Daan al zijn afgestapt, springt er een geïnteresseerd opaatje op de voorstoel en Pieter en hij rijden een rondje over het plein. Grote hilariteit natuurlijk en veel aandacht van de andere opaatjes die hun wijntjes voor een momentje met rust laten.

Op alleen de uitgeschreven routebeschrijving van Benjaminse is het een lastige klus om de juiste route aan te houden. Dat merken wij ook aan Chris en Titia. Wij zitten al een uur aan een lunch met bruschetta op het plein in Aviano als zij aankomen.....alle wegen gezien maar niet de goede. Doordat ze Daan op een trapje zien zitten te "pokemonnen" weten ze dat ze goed zitten. Toch luidt ook hier het spreekwoord: vele wegen leiden naar Rome (of Venetië in ons geval).

Na de lunchstop besluiten we met z'n zessen samen te rijden naar Conegliano. We doen het rustig aan en al pratend trekken we door het Italiaanse landschap. Het is zaterdagmiddag en er is er geen sterveling (in de hitte) te bekennen. Na nog wat pitstops bij cafeetjes en verkoelende fonteinen komen we aan in Conegliano, bekend als productieplaats van de Proseccowijn. 
Eerst aan een koel drankje en dan inchecken in het hotel. Onze fietsen mogen in de garage staan. Tim en Daan zijn alweer een paar honderd meter weg, Pokemon Go spelend en battelend tegen andere Pokemon teams. 
's Avonds eten we, met Chris en Titia, bij Ristorante a casa de Giorgio. De eigenaar, Giorgio dus, is op zichzelf al een attractie en vertelt uit het hoofd wat er allemaal te eten en te drinken is. Een menukaart komt er niet aan te pas. Fantastische lokale keuken met specialiteiten en heerlijke Prosecco en wijnen! Absoluut een aanrader.




Geen opmerkingen: