Pino-on-tour

Pino-on-tour

5 augustus 2016

Dag 13 - Venetië

Vandaag bezoek aan Venetië. Met de shuttlebus van het hotel naar het vliegveld en dan de boot naar Murano (bekend van het glaswerk), Lido (heerlijke lunch) en natuurlijk Venetië zelf. Druk, maar wel indrukwekkend. Zo brengen we de dag door en eindigen uiteindelijk weer met de boot bij het vliegveld waar we door de shuttlebus worden teruggebracht naar ons hotel.

Zo, nu het varkentje van onze voorband wassen. We denken geen bandenlichters mee te hebben, dus regelen we een schroevendraaier bij de receptie. Aardige mensen en ze zijn helpen ons goed. Het manusje van alles is een fervent mountainbiker en als we iets nodig hebben, moeten we het vooral laten weten. Dan vindt Daan in een van de compacte gereedschapssetjes toch een bandenlichtertje. We willen de binnenband vervangen, want we hebben toch een nieuwe bij ons. Maar, wat blijkt de nieuwe binnenband die we al jaren met ons meedragen, heeft een gewoon ventiel en geen Frans ventiel. Op zich zou dat niet erg hoeven te zijn, maar in ons geval past het gewone ventiel niet door het gat in de velg. Goed gedaan, De Ruijtertjes, al die tijd een onbruikbare binnenband mee gehad. We einden het gaatje in de band en hij is zo geplakt. Band er weer om en klaar is Klara.
om de fiets alvast vliegtuig-klaar te maken worden onderdelen als lampen, bellen, bar ends, waterzakken, e.d. verwijderd. De pedalen worden losgedraaid en zachtjes weer vast om te voorkomen dat we morgen op het vliegveld de pedalen niet los zouden krijgen.

Geen opmerkingen: